حضور هیات ایرانی در نشست جهانی مجمع عالی رتبه سیاسی توسعه پایدار
حضور هیات ایرانی در نشست جهانی مجمع عالی رتبه سیاسی توسعه پایدار
نشست جهانی مجمع عالیرتبه سیاسی توسعه پایدار طی دو هفته اخیر بصورت برخط در دو بخش کارشناسی و عالیرتبه به میزبانی سازمان ملل برگزار شد.

گیرا آنلاین–  هیأت ایرانی شامل نمایندگانی از سازمان حفاظت محیط زیست، وزارت امورخارجه ، وزارت صمت و سازمان سرمایه گذاری و کمک های فنی ایران، در روزهای مختلف این اجلاس بر اساس موضوع شرکت کردند .

نرگس صفار، سرپرست مرکز امور بین الملل و کنوانسیون ها به نمایندگی از کشورمان در آخرین روز اجلاس عالی۰ HLPF-202 و شورای اقتصادی اجتماعی ملل متحد (ECOSOC)  به منظور ارائه نقطه نظرات کشورمان حضور یافت.

هشمین نشست جهانی مجمع عالیرتبه سیاسی توسعه پایدار با موضوع فراخوان جهانی به منظور همبستگی در شتاب بخشیدن به اقدامات برای شناسایی و بکارگیری روش‌های نو برای دستیابی به اهداف توسعه پایدار در کشورهای کمتر توسعه یافته و نیز ابزارهای اجرایی مورد نیاز برای اندازه‌گیری بحران ناشی از کرونا و نقشه‌راه پیش‌رو برای رسیدن به اهداف توسعه پایدار با حضور نمایندگان تمامی کشورهای عضو سازمان ملل متحد برگزار شد.
در اجلاس پایانی نیز دبیرکل سازمان ملل، نخست وزیر هند، نخست وزیر نروژ، وزیران امورخارجه چین، گواتمالا، آندورا، جامائیکا، پاکستان، السالوادور معاونان وزارت امورخارجه مالتا،کاستاریکا،مکزیک، پاناما، هندوراس، آذربایجان، فیلیپین و نمایندگان دائم سایر کشورها در نیویورک ایراد سخنرانی داشتند.
نرگس صفار، رییس مرکز امور بین الملل و کنوانسیون ها به نمایندگی از کشورمان در این اجلاس گفت : شیوع COVID-19 توانسته سرعت دستیابی به اهداف توسعه پایدار را کند نماید، کشورها بویژه کشورهای درحال توسعه با چالش های اقتصادی و مالی گسترده روبرو شده اند، شفافیت اطلاعاتی پیرامون اثرات COVID-19 و اهمیت تعهد و همبستگی جهانی در رفع مشکلات ناشی از این همه گیری و همکاری در بازسازی پس از آن ضرورت دارد.
صفار ادامه داد : نقش سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌ها برای بهبود وضعیت اقتصادی، دسترسی به خدمات اجتماعی و ایجاد تحرک لازم در اجرای بسته های محرک اقتصادی توسط دولت ها از جمله اشتغال زایی با کمک نظام بین الملل بسیار مهم است و ابزاری برای دستیابی به اهداف توسعه پایدار در سطوح ملی و سیاست گذاری است.

همچنین صفار در خاتمه بر ضرورت همکاری جامعه بین الملل در بهره گیری از فرصت تقویت ابعاد یکپارچه محیط زیستی برای دستیابی به” یک رویکرد واحد سالم برای ایجاد ارتباط قوی میان سلامت انسان، جانوران و سیاره زمین” تأکید و چندجانبه گرایی محیط زیستی را ناسازگار با مشکلات و معضلات کنونی محیط زیست جهانی دانست.

خاطر نشان می شود، در بیانیه سیاسی کشورمان که توسط نماینده دائم کشورمان در نیویورک قرائت شد بر تشدید اثرات تحریم بر سلامت مردم کشورمان در دوران مقابله با کرونا  تأکید شده است.

در خاتمه یادآور می شود، طی نشست وزیران هشتمین مجمع عالی رتبه سیاسی توسعه پایدار، چهل‌وهفت کشور جهان، گزارش داوطلبانه ملی (VNR) خود در حوزه توسعه پایدار را با درنظرگیری اقدامات مؤثر و نیازهای ملی در زمان شیوع کرونا ارائه دادند.