تلاش مجمع روسای شوراهای کلانشهرهای کشور برای تحقق مدیریت یکپارچه شهری / هیچ پروژه ای بدون موافقت شورا اجرایی نمی شود
 تلاش مجمع روسای شوراهای کلانشهرهای کشور برای تحقق مدیریت یکپارچه شهری / هیچ پروژه ای بدون موافقت شورا اجرایی نمی شود
رئیس شورای اسلامي شهر رشت گفت: مجمع مشورتی در تلاش است تا با مساعدت نمایندگان مجلس موضوع مدیریت یکپارچه شهری را محقق و به تصویب برساند.

گیرا آنلاین– به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل شورای رشت ، محمد حسین واثق کارگرنیا ظهر امروز در هشتاد و سومین جلسه علنی شورا در ساختمان جلسات شورای رشت با قدر دانی از حضور خبرنگاران به منظور پوشش اخبار شورای رشت اظهار کرد: خبرنگاران پل ارتباطی ما بین حوزه مدیریت شهری و شهروندان شریف رشت هستند و از تلاش های این قشر تقدیر و تشکر می کنم.

وی به سالروز شهادت دو تن از نیروهای آتش نشانی شهرداری رشت در حین انجام ماموریت افزود: امروز سالروز شهادت بهمن عبدی و مهدی مرادی دو تن از نیروهای خدوم آتش نشانی است که در سال ۱۳۷۵ در حین عزیمت به محل ماموریت به شهادت رسیدند و یاد و خاطره تمامی شهدای گرانقدر بالاخص این دو شهید گرانقدر را گرامی می داریم.
وی با بیان اینکه ۲۶ اردیبهشت ماه مصادف با ۲۵ شوال سالروز شهادت ششمین پیشوای مسلمانان جهان ،امام جعفر صادق (ع) ، رئیس مکتب جعفری است تصریح کرد:
امام صادق (ع) در دوران عمر پر برکتشان برای گسترش جامع و کامل مفاهیم اسلامی تلاش های فراوانی کردند و یکی از تاکیدات ایشان پیرامون موضوع اخلاق بود و در حدیثی فرمودند: سه چیز نشانه بزرگواری انسان است که شامل خوش اخلاقی، فرو بردن خشم و فروپوشیدن چشم است و همچنین امام صادق (ع) در حدیثی دیگر می فرمایند:
(اگر از عمرت تنها به میزان دو روز مهلت داده شدی، یک روزش را برای ادب خود اختصاص بده تا برای روز مرگ از آن کمک بگیری) و این تاکیدات به موضوع اخلاق توسط ائمه معصوم (ع) به آن معناست که حُسن خلق و رعایت اخلاق موضوع بسیار مهم و با ارزش است و ان شاا همه ما با رعایت اصول اخلاقی و توجه به آداب انسانی که از ویژگی های اسلام و مکتب تشیع است رضایت خدا را کسب کنیم.
رئیس شورای اسلامي شهر رشت با اشاره به ۲۷ اردیبهشت روز ارتباطات و روابط عمومی افزود :

یقینا در دنیای امروز که ارتباطات در تمامی حوزه ها و موضوعات تاثیر شگرف دارد ، روابط عمومی ها به عنوان ویترینی برای عرضه اقدامات هر فرد یا مجموعه ای نقش بسیار مهمی دارند و این روز را به تمامی فعالان حوزه روابط عمومی بالاخص روابط عمومی شورای اسلامي و شهرداری رشت تبریک می گویم و امیدوارم در وظایف محوله با بهره مندی از مفاهیم اخلاقی و اصول حرفه ای سربلند و پیروز باشند.
کارگرنیا به حضور در شصت و هفتمین همایش مجمع مشورتی روسای شورای اسلامی اشاره کرد گفت: شعار این دوره مجمع راه حل رفع مشکلات کلانشهرهای کشور بود و اساس این مجمع انعکاس مسائل مشکلات و جمع بندی به منطور ارسال به شورای عالی کشور یا مجلس شورای اسلامی است و ریاست مجمع به عهده دکتر مهدی چمران است .

وی با بیان اینکه بررسی اجرای مدیریت یکپارچه شهری از جمله موضوعات مطرح شده در این دوره از مجمع بود افزود: امیدواریم با همراهی نمایندگان مجلس این مشکل در این دوره از عمر مجلس برطرف شود.

کارگرنیا به بررسی مشکلات حوزه پسماند اشاره کرد و گفت: لازم است بابت اقدامات انجام شده در این باره از استاندار گیلان و نمایندگان مجلس و شهرداران رشت تشکر کنیم و ما در این دوره از عمر شورای رشت با عزمی جدی برای رفع این مشکل در تلاش هستیم و امیدواریم با نگاه ویژه دولت و اختصاص اعتبارات مورد نیاز بتوانیم این دغدغه را برطرف کنیم.

وی با اشاره به بررسی رفع مشکلات حمل و نقل و حفظ هوای پاک در مجمع مشورتی روسای کلانشهرهای کشور تصریح کرد : این موضوع نیز مورد تاکید اعضای مجمع بود و بهره برداری از رودخانه ها و تالاب نیز از دغدغه هایی بود که بنده نیز در این مجمع مطرح کردم و مقرر شد در این باره نیز مکاتبات لازم را انجام دهیم و در حال حاضر د این باره پیرامون رودخانه های رشت و تالاب عینک دغدغه هایی وجود دارد که آن شاا با انجام مکاتبات لازم شاهد به ثمر نشستن این مهم و رفع مشکلات حوزه مدیریت شهری د این باره باشیم.

رئیس شورای اسلامي شهر رشت به انتقال زباله پیربازار به کارخانه کودآلی اشاره کرد و گفت: این اقدام نیازمند مصوبه شورای رشت نیست و زباله ها بر اساس روال پیشین خودش به سراوان منتقل می شود و هیئت رئیسه شورا هیچ اقدامی را بدون هماهنگی با دیگر همکاران شورا انجام نمی دهد.

کارگرنیا با اشاره به فعالیت کارخانه کودآلی شهرداری رشت تصریح کرد: احداث کارخانه کودآلی در دوره های گدشته شورا انجام شد و مشکلاتی که در حال حاضر در حوزه این کارخانه رقم خورده است در توان شورا و شهرداری رشت نیست .
رئیس شورای شهر رشت با اشاره به لایحه ارسالی شهرداری پیرامون احداث سرویس بهداشتی در رشت افزود: فهرست بهای احداث این سرویس بهداشتی در سال ۱۴۰۱ به مبلغ سه میلیاردو چهارصد میلیون تومان بود و حالا در سال ۱۴۰۲ فهرست بهای احداث همان سرویس بهداشتی بالغ بر پنج میلیارد تومان اعلام شده است و این واقعا تعجب برانگیز است.

کارگرنیا با بیان اینکه شهرداری می توانست بسیار زودتر نسبت به ترک تشریفات احداث سرویس های بهداشتی اقدام کند افزود: چرا شهرداری رشت این روند را طولانی کرد که حالا با این افزایش قیمت و تحمیل آن به بیت المال مواجه شویم.
ترک تشریفات برای احداث سرویس بهداشتی در رشت

حسن کریمی کرنق عضو دیگر شورای اسلامي شهر رشت نیز در این جلسه با اشاره به احداث سرویس بهداشتی در چند منطقه از رشت اظهار کرد: برای احداث سرویس بهداشتی در محدوده شهرداری منطقه دو رشت زمینی خریداری شد و امیدواریم این موضوع با ترک تشریفات اجرایی شود تا این دغدغه برطرف شود.
یکی دیگر از اعضای شورای رشت نیز در این جلسه با انتقاد از عملکرد برخی از مدیران شهرداری رشت اظهار کرد: برخی از این مدیران صحبت‌هایشان را با پیمانکاران انجام می دهند و در نهایت لایحه را برای تصویب به شورا ارسال می کنند.

مسعود عباس نژاد با بیان اینکه برای اجرای پروژه ها باید پیش تر موضوعات به اطلاع شورا رسانده شود افزود: باید درباره موضوعات در صحن شورا بحث و بررسی شود و اعضای شورا با اطلاع کامل از لوایح برای اعلام رای نسبت به آن اقدام کنند.
استفاده از پیمانکاران پاکدست در پروژه های ترک تشریفات شهرداری رشت

شهردار رشت نیز با حضور در این جلسه با اشاره به اینکه برای پیشبرد و تسریع امور گاها به موضوع ترک تشریفات توجه می کنم اظهار کرد: یکی از مباحثی که به واسطه آن مدیران شهرداری رشت را مورد شماتت قرار می دهند ، عدم احداث سرویس های بهداشتی در شهر است.

رحیم شوقی با بیان اینکه روزانه قیمت میل گرد و آهن و … در حال افزایش است افزود: درباره احداث سرویس بهداشتی تاکیدی به ترک تشریفات ندارم و کاملا سخنان رئیس شورا را تایید می کنم ، اما انتظار دارم شورا به افزایش روزانه قیمت ها نیز توجه کند .
وی با اشاره به اینکه چنانچه شورا با این پروژه موافقت کند با یکی از پیمانکاران پاکدست برای احداث سرویس های بهداشتی طی چند ماه آینده اقدام می کنم گفت: هیچ اقدامی در این باره بدون مصوبه شورا انجام نمی دهم و پروژه ها با تصمیمات شورا اجرایی می شود.
اعضای شورا با احداث سرویس های بهداشتی در یکی از مناطق شهر به صورت ترک تشریفات موافقت کردند.

چرخه پسماند در گیلان مغفول مانده است

عضو شورای اسلامی شهر رشت نیز در این جلسه با اشاره به معضل زباله در سراوان اظهار کرد: بر اساس قانون ، محل های دفن پسماند بر اساس نظرات وزارت کشور انجام می شود و وزارت کشور موظف است اعتبارات و اقدامات مربوط به دفن پسماند را راسا و یا از سوی بخش خصوصی تامین کند.

سید حسین رضویان با بیان اینکه حدود یکسال است که در محل دفن زباله سراوان مباحث مختلفی مطرح می شود افزود: برای انتخاب و بهره برداری از یک موقعیت جغرافیایی به منظور محل دفن زباله بر اساس قانون ۲۱ آیتم وجود دارد و متاسفانه هنوز در استان بسیاری از آیتم ها انجام نشده است .

وی با انتقاد از انباشت زباله در سراوان تصریح کرد: متاسفانه محل دفن جدید زباله هنوز در استان حل نشده است و چرخه مدیریت پسماند یک چرخه پیوسته است که هر کدام از این چرخه اگر به درستی عمل نکند به واقع مشکلات رقم می خورد.

عضو شورای اسلامی شهر رشت با تشریح چرخه های مختلف پسماندبیان کرد: دفن در محیط آخرین چرخه زباله است ،ولی تمامی تیترها به دفن چرخه زباله اشاره دارد و متاسفانه دیگر چرخه زباله که شامل تفکیک و بازیافت و تبدیل به انرژی و … است مغفول مانده است.

رضویان با بیان اینکه رئیس شورای شهر پیربازار طی مصاحبه ای موضوعاتی را مطرح کرد افزود: در این مباحث اعلام شد که قرار است زباله پیربازار نیز به رشت منتقل شود و این در حالی است که سراوان با مشکلات زباله فراوانی مواجه است.