گیرا آنلاین– به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه علوم پزشکی گیلان ( وب دا)؛ دکتر آبتین حیدرزاده – معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان، در چهارمین جلسه کمیته فنی مدیریت بیماری کرونا، با اعلام این خبر، گفت: ٣٩ مرکز منتخب کووید-١٩ در مرکز استان و شهرستانهای تحت پوشش این دانشگاه آماده پذیرش و غربالگری رایگان افراد مشکوک به کرونا بودند که با اضافه شدن ٢٩ مرکز دیگر در سطح استان، تعداد مراکز منتخب کووید-١٩ مجموعه تحت پوشش این دانشگاه به ٦٨ مرکز افزایش یافت.
وی درباره مراکز ١٦ و ٢٤ ساعته کرونا افزود: این مراکز به صورت ١٦ یا ٢٤ ساعته بر حسب نیاز منطقه در حال خدمت رسانی به مردم هستند.
دکتر حیدرزاده گفت: در این مرکز افراد ارجاعی از طریق بهورزان و مراقبان سلامت، افراد ارجاعی از طریق سامانههای ٤٠٣٠ و افراد ارجاعی از بخش خصوصی و مراجعین مستقیم پذیرش شده و پس از تریاژ توسط مراقب سلامت یا پرستار مسقر در مرکز در صورت داشتن علائم به پزشک مرکز ارجاع داده میشوند تا معاینات بالینی دقیق انجام شود.
دکتر حیدرزاده، ابراز داشت: با توجه به افزایش مجدد شیوع بیماری کووید-١٩ و برای ارتقای میزان رضایتمندی و کیفیت ارائه خدمات بهداشتی و تسهیل در امر بیماریابی به موقع و همچنین آموزش، اطلاع رسانی و ارائه خدمات بهداشتی بهتر، در تمام مناطق تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی استان گیلان، مراکز منتخب بیماری کووید – ١٩ جهت مراجعه افراد مشکوک به ویروس کرونا هر روز فعال و خدمات ویزیت پزشک و نمونه گیری به صورت رایگان ارائه می شود.
معاون بهداشتی دانشگاه، گفت: در این مراکز خدمات جامع سلامت که با عنوان مراکز منتخب غربالگری بیماری کووید-١٩ نامبرده می شود خدماتی شامل؛ بررسی و شناسایی، ویزیت پزشک، آموزش و اطلاع رسانی، نمونه گیری، مشاوره، غربالگری افراد و… به صورت کاملا” رایگان به شهروندان و هم استانی های عزیز ارائه می گردد.
وی با بیان اینکه با افزایش تجمعات و دورهمی و دیدوبازدیدهای خانوادگی روند بیماری در استان افزایشیافته است تصریح کرد: مردم باید با مشاهده کمترین علامت به مراکز منتخب بهداشتی برای تست و نمونهگیری مراجعه کنند.
معاون بهداشتی دانشگاه بیان کرد: در صورت نیاز و شدت علائم بیماری، افراد محتمل به بیمارستان منتخب کووید- ۱۹ ارجاع شده و افراد دارای علائمی که نیازمند بستری نیستند به نقاهتگاه کووید ١٩ ارجاع شده یا در منزل ایزوله میشوند.
دکتر حیدرزاده در ادامه این جلسه با اشاره به مدیریت رهگیری هوشمند مبتلایان کرونا افزود: پروتکل های بهداشتی باید در اصناف و صنایع با نظارت کامل اجرایی شود.
معاون بهداشتی دانشگاه با عنوان اینکه گسترش این بیماری ارتباط مستقیم با رفتار مردم دارد، تصریح کرد: محدودیتها و نظارت بر عملکرد مردم، اصناف و تمامی مکانهای عمومی در استان شدت میگیرد.