عملكرد ۹۹٫۸ درصدی در جذب منابع تخصیصی از طریق بازار برق
عملكرد ۹۹٫۸ درصدی در جذب منابع تخصیصی از طریق بازار برق
بازار برق یک سامانه اقتصادی است که تولید، انتقال، و توزیع برق را به صورت تجاری مدیریت می‌کند که در این بازار، انرژی برق به عنوان یک کالای تجاری معامله می‌شود.

گیرا آنلاین_ بازار برق موجب ایجاد فضای رقابتی در زمینه‌های تولید و توزیع برق، تأمین منابع مورد نیاز از طریق حضور بخش خصوصی در سرمایه‌گذاری، افزایش بهره‌وری اقتصادی و شفافیت هزینه‌ها در بخش‌های تولید، انتقال و توزیع برق می شود.

در بازار برق، میزان عرضه و تقاضای برق مشخص می‌شود و قیمت برق به صورت پویا و بر اساس شرایط فیزیکی و اقتصادی تعیین می‌شود.

همچنین از ابتدای سال ۱۴۰۳ و با اجرای طرح استقلال شرکت‌های توزیع برق در سطح کشور، شرکت‌های توزیع اعتبارات خود را از محل فروش انرژی به مشترکین دریافت می‌کنند.

با توجه به نحوه اجرای این طرح شرکت‌های توزیع برق ملزم به دریافت بهای برق فروخته‌شده خود از مشترکان به صورت جاری هستند تا پس از پایش، معادل آن اعتبار و بودجه هفتگی جهت اجرای پروژه‌ها و طرح‌های خود در کنار هزینه ‌های جاری دریافت می‌کنند.

استقلال مالی شرکت‌های توزیع، مسئولیت این شرکت‌ها را در قبال وصول مطالبات و خرید برق برای تأمین نیاز مصرف برق مشترکان بیشتر می‌کند.

همچنین طبق دستورالعمل شرکت توانیر مشترکان مصارف سنگین ملزم به خرید برق موردنیاز خود از بورس انرژی هستند که این موضوع به صورت خرید مستقیم از بورس یا از دفاتر بازار برق شرکت‌های توزیع برق سراسر کشور امکان‌پذیر است.

از ابتدای سال تا ۲۴ دی سال جاری دفتر بازار برق شرکت توزیع برق گیلان ۲۰۵۶ میلیون کیلووات ساعت برق از بورس انرژی خریداری کرده است که این عملکرد منجر به‌صرفه جویی مبلغی بالغ بر ۱۰۰ میلیارد تومان در سطح شرکت شده است.

عطف به آمار مذکور عملکرد ۹۹٫۸ درصدی در جذب منابع تخصیصی از طریق بازار برق از ابتدای سال برای این شرکت ثبت‌شده است.