گیرا آنلاین_ یکی از مهمترین دستاوردها در دوره مدیریت رحیم شوقی شهردار رشت ، ارتقای تعامل و همکاری میان شهرداری و شورای اسلامی شهر بوده که این همافزایی سبب تسریع در پیشبرد پروژهها و تصمیمگیریهای مهم شهری شده است.موضوعی که یکی از نقاط قوت این مدیریت به شمار میآید.
اما اگر بخواهیم کمی موشکافانه تر به خروجی این تعاملات و تصمیم گیری ها بپردازیم می توانیم به یکی از اولین و بزرگترین پروژه های شهری یعنی طرح میثاق رجوع کنیم،طرحی که با هدف کاهش مشکلات ترافیکی شهر رشت آغاز شد و بزودی شاهد بهره برداری از آنها خواهیم بود.
“ترافیک”
معضل ترافیک یکی از چالشهای اصلی و مهم شهر رشت است که مدتهاست تأثیرات منفی زیادی بر زندگی روزمره شهروندان داشته، این مشکل به دلیل افزایش جمعیت، توسعهنیافتگی زیرساختهای حملونقل و گسترش سریع خودروهای شخصی در سالهای اخیر شدت گرفت و به مرور شهر را به یک بن بست ترافیکی تبدیل کرد،از این سو احداث همزمان پنج تقاطع غیرهمسطح به عنوان یکی از پروژههای بزرگ در راستای کاهش بار ترافیکی را می توان گامی مثبت و مؤثر در بهبود شرایط جادهای و تسهیل حرکت در سطح شهر دانست،گامی که در سایه همراهی شورای اسلامی و مجموعه مدیریت شهری و در راس آن رحیم شوقی رقم خورد و مردم بزودی طعم خوش آن را خواهند چشید.
“احداث تقاطع های جدید”
شهرداری رشت در راستای توسعه شبکه حملونقل شهری و کاهش معضلات ترافیکی، اجرای مناقصه برای احداث دو پروژه مهم و زیرساختی دیگر، یعنی زیرگذر مصلی و پل ولیعصر را در دستور کار خود قرار داده است.
از این طرح ها ،از بهمنماه سال جاری به مرحله اجرایی وارد میشوند و بخش دیگری از برنامه جامع مدیریت شهری برای بهبود زیرساختهای حملونقل و ارتقای کیفیت زندگی شهروندان خواهند بود.
“بازگشایی مسیرهای جدید شهری”
بازگشایی مسیرهای جدید در رشت از دیگر اقدامات شهرداری رشت در این دوره محسوب می شود،این بازگشایی ها، علاوه بر تسهیل ارتباطات درونشهری، به عنوان راه ارتباطی جدید به کاهش بار ترافیکی کمک خواهد کرد و میتواند به عنوان راهحلی نوآورانه برای یکی از بزرگترین چالشهای شهری رشت محسوب شود،مسیرهای همچون لب آب به رودبارتان ،مسیر سعدی به سرگل که در مرحله تملک های پایانی قرار دارد و مسیر ژ۵”محور شهید سلیمانی” که در سه قطعه از سمت جاده انزلی به سمت پیل داربن و پستک آغاز شده و اکنون از پیشرفت قابل توجهی برخوردار است.
اگرچه این اقدامات ،کمک شایانی به وضعیت ترافیک درون شهری خواهد کرد،اما در نهایت احداث رینگ ۹۰ متری دور شهر است که می توانند تکمیل کننده این طرح ها و پایان معضل ترافیک در رشت باشد، پروژه ای که بزودی توسط شهرداری رشت آغاز خواهد شد اما بهره برداری از آن نیازمند تخصیص بودجه هایی در سطح کلان است،مطالبه ای که باید برای آن جنگید و در این راه از توان همگان استفاده نمود.
“ممیزی املاک”
یکی دیگر از اقدامات برجسته در این دوره، آغاز پروژه ممیزی املاک است. این طرح نه تنها به شفافسازی وضعیت املاک شهری کمک میکند، بلکه به افزایش کارایی منابع شهری و ارتقای درآمدهای شهرداری میانجامد. این مهم میتواند زیرساختهای مالی شهرداری را تقویت کرده و زمینهساز پروژههای بیشتر در آینده باشد،اقدامی که توسط شهرداری رشت آغاز شده و به جد در حال پیشروی است.
“هوشمند سازی و ارائه خدمات الکترونیک به شهروندان”
شهرداری رشت با توسعه سامانههای هوشمند و ارائه خدمات الکترونیکی، گامی بزرگ در جهت تسهیل خدماترسانی به شهروندان برداشته است. سامانههایی نظیر شفافیت، نقش جامع شهری، مصوبات شورا، نامگذاری معابر شهری، صدور پروانههای هوشمند، اعلام ضابطه و دریافت کد نوسازی املاک و … اکنون بصورت الکترونیک و بدون نیاز به حضور مستقیم مردم در حال ارایه خدمات هستند،این اقدامات نه تنها به صرفهجویی در زمان و هزینه شهروندان کمک میکند، بلکه شفافیت و سرعت در انجام امور را نیز افزایش میدهد. هوشمندسازی خدمات شهری، نشاندهنده حرکت شهرداری به سمت مدرنسازی و ارائه خدمات باکیفیتتر به شهروندان است.
به طور کلی، شهرداری رشت در این دوره، گامهای مؤثری در راستای بهبود وضعیت شهری، کاهش مشکلات ترافیکی، و توسعه زیرساختهای اقتصادی و خدماتی برداشته است. با استمرار این روند و توجه به جزئیات در اجرای پروژهها، میتوان امیدوار بود که رشت به شهری با امکانات بهتر و کیفیت زندگی بالاتر برای شهروندان تبدیل شود.