مديرعامل توانير در تشريح جزئيات طرح برق اميد گفت: برق در ايران پوشش صد در صدي دارد و همه خانوارهاي ايراني مشترك برق هستند و از اين رو همه مشتركان خانگي مي توانند در اين طرح مشاركت و از تخفيف صد درصدي بهاي برق بهره مند شوند.
گیرا آنلاین- مديرعامل توانير در تشريح جزئيات طرح برق اميد گفت: برق در ايران پوشش صد در صدي دارد و همه خانوارهاي ايراني مشترك برق هستند و از اين رو همه مشتركان خانگي مي توانند در اين طرح مشاركت و از تخفيف صد درصدي بهاي برق بهره مند شوند.
محمدحسن متولي زاده امروز چهارشنبه ۵ شهريورماه با حضور در برنامه صبح بخير ايران با اشاره به اين كه طرح برق اميد با هدف اصلاح الگوي مصرف همه خانوارهاي ايراني تدوين شده است، خاطرنشان كرد: وزارت نيرو در سه سال گذشته طرح هاي تشويقي مختلفي براي عبور از پيك بار اجرا كرده است چرا كه در تابستان مصرف برق افزايش بسياري مي يابد.
متولي زاده ادامه داد: درهمين راستا به صنايع و كشاورزان مشوق هايي اختصاص مي يابد كه مصارفشان را جابه جا كنند و به ساعت هاي ديگري انتقال دهند كه با بهره گيري از همين ابزار هاي تشويقي، تابستان سال گذشته و امسال را كه گرمترين تابستان در طول ۳۰ سال گذشته بود، با موفقيت پشت سرگذاشتيم و در دوسال متوالي (۹۸ و ۹۹) نيز تنها يك درصد رشد را تجربه كرديم، اين درحالي است كه در سال هاي گذشته رشد ۵٫۲ درصدي نيز ثبت شده است.
وي اضافه كرد: سال گذشته ۱۲۰ هزار و امسال ۲۹۴ هزار تفاهمنامه با مشتركان صنعتي و كشاورزي به امضا رسيد و برهمين اساس سال گذشته ۳۵۰ ميليارد تومان پاداش به اين دو گروه از مشتركان اختصاص يافت كه در صورتحسابي هاي برقي آنها لحاظ شد.
وي كسب اين موفقيت را نتيجه تعامل و همكاري همه مشتركان دانست و اظهار داشت: نكته مهم ديگر آنكه در كنار كاهش رشد پيك به يك درصد، براساس آمارها مصرف برق صنايع در ۵ ماه گذشته ۱۱ درصد افزايش داشته است كه نشان دهنده بالارفتن ميزان توليد و رونق صنايع و افزايش بهره وري است.
متولي زاده همچنين با بيان اين كه سال گذشته ۸ ميليون خانوار مشمول مشوق هاي برقي شدند و ۱۰۶ ميليارد تومان به آنها پاداشت اختصاص يافت، در خصوص برق اميد گفت: با توجه به اجرايي شدن طرح برق اميد كه از دو ماه ديگر به صورت رسمي كليد خواهد خورد، همه مشتركان خانگي مي توانند در آن مشاركت كنند.
مديرعامل توانير در عين حال به وجود ۳۰ ميليون مشترك خانگي در كشور اشاره كرد و خاطرنشان ساخت: تاكنون مشتركان خانگي كشور در دو دسته “زيرالگو” و “بيش ازالگو” تقسيم بندي مي شدند كه هركدام تعرفه خاص خودشان را دارند.
متولي زاده با اشاره به اين كه ۸۵ درصد از مشتركان زيرالگو برق مصرف مي كنند و تنها ۱۵ درصد بالاتر از الگوهاي تعيين شده مصرف دارند، اضافه كرد: در طرح برق اميد مشتركان زيرالگو هم به دو دسته خوش مصرف و كم مصرف تقسيم بندي مي شوند.
وي در پاسخ به پرسشي درخصوص آنكه ۳۰ ميليون نفر مشتركي كه در طرح برق اميد از تخفيف صد درصدي بهاي برق بهره مند مي شوند، چه تعداد از مشتركان را شامل مي شود؟ گفت: حدود ۸ و نيم ميليون مشترك ما در اين محدوده هستند و البته تا زماني كه كم مصرف باقي بمانند، از تخفيف صد درصدي بهره مند خواهند شد.
متولي زاده در عين حال تصريح كرد: مشتركان خوش مصرف هم مي توانند با رعايت نكاتي ساده، خود را به جرگه كم مصرف ها برسانند و از تخفيف صد درصدي بهاي برق مصرفي بهره مند شوند.
وي با اشاره به اين كه تعرفه هاي برق پلكاني است و هرچه از ميزان مصرف برق مشتركان كاسته شود، مزاياي اقتصادي براي خانوارها دارد، گفت: به طور مثال اگرمشتركان ۱۰ درصد مصرف برق خود را كم كنند، ۲۰ درصد از هزينه برقشان كم مي شود و اگر ۲۰ درصد مصرف را كاهش دهند، شاهد كاهش ۴۰ درصدي هزينه برق مصرفي خواهند بود.
متولي زاده درخصوص نحوه اجراي طرح نيز گفت: ما ابتدا به مردم اطلاع رساني خواهيم كه در چه گروهي از مصرف قرار دارند و سپس براي مشتركاني كه در گروه هاي خوش مصرف و پرمصرف قرار دارند، راهكارهاي كاهش مصرف برق را آموزش خواهيم داد.
مديرعامل توانير با بيان اين كه در تابستان وسايل سرمايشي و در ساير فصل هاي سال سيستم هاي روشنايي سهم عمده مصرف را دارند افزود: استفاده از لامپ هاي LED و… مي تواند باعث كاهش ۱۲ درصدي مصرف برق شود.
متولي زاده همچنين استفاده از وسايل قديمي و پرمصرف را نيز از ديگر دلايل بالا بودن مصارف و هزينه برق خانوارها عنوان كرد و با اشاره به اين كه هم اكنون ارزانترين برق دنيا را داريم گفت: دولت بابت توليد برق بايد يارانه بپردازد زيرا در حالي كه قيمت تمام شده برق بدون احتساب هزينه سوخت، ۱۵۰ تومان و با احتساب هزينه سوخت بيش از ۳۵۰ است، ميانگين دريافتي ما از مشتركان بابت هركيلووات ساعت برق مصرفي تنها حدود ۸۰ تومان است.
وي همچنين با اشاره به برخي مزاياي اجراي طرح برق اميد گفت: هرچه از ميزان مصرف بخشي خانگي كمتر شود مي تواند به بخش صنعتي تزريق و باعث رونق توليد و صنعت شود.
متولي زاده با تاكيد برآنكه برق در بخش خانگي براي رفاه و آسايش مردم مورد استفاده قرار مي گيرد و ما به هيچ عنوان به دنبال كاهش سطح رفاه مردم نيستيم، خاطرنشان كرد: همانطور كه پيشتر نيز عنوان شد، با انجام راهكارهاي ساده اي مي توان مصرف را بهينه كرد.
وي گفت: با مصرف هر يك كيلووات ساعت برق يك كيلوگرم CO2 توليد و درجو منتشر مي شود و با توجه به بررسي هاي صورت گرفته با اجراي اين طرح، ۹ ميليارد كيلووات ساعت از مصرف برق كاسته و در ادامه از انتشار ۹ ميليون تن گاز CO2 به جو جلوگيري مي شود .
متولي زاده اذعان كرد: اين ميزان همچنين معادل صرفه جويي يك ميليون و ۸۰۰ هزار بشكه اي نفت است و جلوگيري از قطع ۳۲۰ ميليون اصله درخت است.
لینک کوتاه :
https://giraonline.ir/?p=3308