گیرا آنلاین– به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل سازمان منطقه آزاد انزلی ؛ روسای اتاق تعاون ایران با روسای اتاق های تعاون و مدیران عامل اتحادیه های تعاونی کشور در بازدید از منطقه آزاد انزلی ظرفیت های این منطقه را بعنوان هاب صادرات تعاونگران به اتحادیه اوراسیا مناسب ارزیابی کردند.
تعاونگران در بازدید از زیرساختها و بندرکاسپین منطقه آزاد انزلی چگونگی در نشستی راههای گسترش همکاریها دو جانبه با حضور اعضای هیئت مدیره و معاونین سازمان منطقه آزاد انزلی را مورد بررسی قرار دادند.
عضو هیات رئیسه و معاون پشتیبانی و برنامه اتاق تعاون ایران نیز در این نشست به جایگاه قانونی این اتاق اشاره کرد و گفت: اتاق تعاون ایران به عنوان عضو صاحب رای و اثرگذار در تصمیمات اقتصادی کشور در تمامی شوراهای اصلی عضویت دارد و می تواند مطالبات بخش اقتصادی تعاون را پیگیری کند.
علی مطیع جهانی اظهار کرد: مرکز تجاری ایران در روسیه مسئولیت اجرایی راه اندازی اتاق تعاون را از سال گذشته اخذ کرد و این مرکز در روسیه راه اندازی شد که در این اتاق از ظرفیت بخش خصوصی و تعاون استفاده میشود.
وی به برخی مشکلات لجستیکی و ارسال محموله برای صادرکنندگان اشاره کرد و افزود: ارسال محصولات کشاورزی و غذایی به این مناطق در برخی از فصول مانند زمستان با مشکل جدی روبرو است اگر بتوانیم از ظرفیت منطقه آزاد انزلی به عنوان دپو کالاهای اساسی برای صادرات محصولات به روسیه و اوراسیا استفاده کنیم می توانیم این مشکلات را تا حدود زیادی کاهش دهیم.
جهانی اظهار کرد: تعاونگران و سرمایه گذاران بخش تعاون آماده هستند از منطقه آزاد انزلی بعنوان هاب اصلی صادرات استفاده کنند و در بخش نمایشگاهی نیز ظرفیت این منطقه را برای برگزاری نمایشگاههای تخصصی داخلی و خارجی مناسب میباشد.
معاون اقتصادی و کسب و کار اتاق تعاون ایران نیز در این نشست گفت: هفته گذشته سندی برای تحقق شعار سال در شورای اقتصاد کشور برای رشد تولید و مهار تورم تهیه شد که در آن اتاق تعاون ایران مکلف به ساماندهی و برنامه ریزی در این زمینه شد.
رضا وفایی یگانه اضافه کرد: در اتاق تعاون ۱۴ کمیسیون تخصصی داریم که یکی از آنها کمیسیون توسعه تجارت میباشد که در امر تسهیل سازی و کمک به تصمیم گیری کشور فعال است و دولت برنامه دارد با فعال کردن مراکز تجاری و تجمیع فعالیت های خرد از ساختار تعاون برای توسعه تجارت بهره گیرد.
رئیس کمیسیون کشاورزی و صنایع غذایی اتاق تعاون ایران نیز در این نشست اظهار کرد: صادرکنندگان محصولات کشاورزی به کشور روسیه به کانتینرهای یخچالدار زیر و بالای صفر درجه نیاز دارند. ۵۰۰ میلیون دلار از مجموع صادرات کشورمان به روسیه شامل محصولات کشاورزی است لذا اگر بحث صادرات به کشورهای CIS مطرح باشد باید شرایط صادرات محصولات کشاورزی سادهتر شود.