به گزارش گیرا آنلاین به نقل از پایگاه اطلاع رسانی استانداری گیلان؛ دکتر اسدالله عباسی عصر امروز (چهارشنبه) در جلسه شورای حفاظت منابع آب استان در رشت افزود: باید با استفاده از پیش بینی هواشناسی و تجارب گذشته، به ویژه در سال زراعی قبلی، نقاط ضعف را شناسایی کنیم تا بتوانیم بر مشکلات ناشی از خشکسالی فائق آییم.
وی با اشاره به تاثیر انسجام، همدلی و هماهنگی دستگاه های متولی در مدیریت آب کشاورزی استان اظهار داشت: امسال نیز به فضل الهی با هماهنگی و انسجام، استفاده بهینه از ظرفیت های داخلی استان و همکاری کشاورزان کار را به خوبی پیش خواهیم برد.
وی با اشاره به ضرورت لایروبی استخرها و شبکه های دیگر آب استان تصریح کرد: باید از آنچه که در اختیار داریم همچون آب بندان ها ، استخرها و چاه ها محاسبه دقیق از نیاز و ظرفیت آن ها داشته باشیم .
استاندار گیلان همچنین بر ضرورت استفاده از دانش روز و فناوری همچون استفاده از ارقام پر محصول برنج و کود پتاس که نیازمند منابع آبی کمتری است، تاکید و بیان کرد: طی سال گذشته با همکاری جهاد کشاورزی و آب منطقه ای و بویژه همراهی مردم در بهره گیری از تقویم زراعی، نتیجه خوبی حاصل شد و هم اینکه باید پیش بینی های لازم صورت گیرد و دستگاه هایی که نیاز به تعمیر دارند، تعمیرات شان انجام شود.
*اطلاع رسانی فراگیر و گسترده به کشاورزان انجام شود
استاندار گیلان با اشاره به تحت پوشش قرار داشتن ۱۷۱ هزار هکتار از ۲۳۸ هزار هکتار زمین شالیزاری استان در شبکه سد سفید رود گفت: بارش های امسال در حوضه سد سفیدرود نسبت به پارسال کمتر است اما ما منتظر بارش در بالادست نماندیم و تلاش کردیم از تمامی ظرفیت های داخلی استان برای تامین آب کشاورزی پیش رو بهره بگیریم .
دکتر عباسی تصریح کرد: از مدت ها قبل، جهاد کشاورزی و آب منطقه ای، لایروبی آب بندان ها، استخرها، نهرها و ساختن سردهنه ها و سایر کارهایی که باید برای ۹ هزار هکتار آب بندان ها انجام شود را شروع کردند و برای سال زراعی پیش رو آماده شدند.
وی همچنین با تاکید بر ضرورت بیمه کردن محصولات کشاورزی از بانک ها بویژه بانک کشاورزی خواست تسهیلات لازم را در اختیار کشاورزان قرار دهند ؛ ضمن اینکه سایر امکانات را همچون کود بویژه پتاس را به موقع با قیمت دولتی در اختیار کشاورزان برنجکار قرار دهند.
استاندار گیلان با بیان اینکه باید اطلاع رسانی به کشاورزان به صورت فراگیر و گسترده توسط فرمانداران، بخشداران، مسئولان و متولیان محلی انجام شود از کشاورزان خواست تا تقویم زراعی در مواردی همچون زمان آبیاری، زمان کشت و شخم زمستانی و نشاء توجه کنند و مانند سال گذشته همکاری های لازم را انجام دهند تا بتوانیم هم در آینده محصول بهتری را برداشت کنیم و هم کشاورزان مجبور به تحمل زحمت بیشتر نشوند.
نماینده عالی دولت در گیلان با اشاره به اینکه اهتمام داریم تا با تجهیزات امکانات همچون ایستگاه های پمپاژ و موتور پمپ هایی که باید تجهیز شود به استفاده بهینه از ظرفیت های آبی استان کمک کنیم، خاطر نشان کرد: به همه مدیران اعلام کردیم که باید برای رسیدن به محصولات و تولیدات بیشتر و کاهش ز حمات کشاورزان آمادگی لازم را داشته باشیم.
*تقدیر وزیر نیرو از استاندار گیلان بواسطه حسن مدیریت در تبیین جایگاه استراتژیک مدیریت بهینه منابع آب استان
در پایان این جلسه لوح تقدیر دکتر علی اکبر محرابیان وزیر نیرو به دکتر اسدالله عباسی استاندار گیلان بواسطه حسن مدیریت در تبیین جایگاه استراتژیک مدیریت بهینه منابع آب استان از طریق شناسایی به موقع مسئله بحران آب، تشکیل قرارگاه جهادی به منظور آبر سانی به موقع به اراضی شالیزاری استان علیرغم خشکسالی بی سابقه در ۲۰ سال گذشته که موجب تامین امنیت غذایی کشور را فراهم کرده، توسط دکتر هاشمی رئیس حوضه آبریز اترک و سفیدرود به نماینده عالی دولت در گیلان تقدیم شد.
همچنین از زحمات وحید خرمی مدیرعامل شرکت آب منطقه ای گیلان و مهران محمد حسن زاده مدیرعامل شرکت بهره برداری از شبکه های آبیاری و زهکشی استان در خصوص مدیریت منابع آب در سال زراعی گذشته قدردانی شد .
در این جلسه که فرمانداران شهرستان های گیلان به صورت ارتباط تصویری حضور داشتند، تعدادی از اعضا همچون رئیس سازمان جهادکشاورزی، مدیرعامل آب منطقه ای و مدیرکل هواشناسی گیلان در خصوص تقویم زراعی سال جاری و آخرین وضعیت کشاورزی، بیلان سال آبی جاری تاکنون و وضعیت آب و هوایی گیلان ارائه گزارش کردند.