دوشنبه, ۲۳ تیر , ۱۴۰۴ | Monday, 14 July , 2025
پ
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان:

گیلان بدترین وضعیت چاقی در همه گروه‌های سنی در کشور را دارد

گیلان بدترین وضعیت چاقی در همه گروه‌های سنی در کشور را دارد
گیلان بدترین وضعیت چاقی در همه گروه‌های سنی در کشور را دارد
رشت- معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی گیلان حدود ۴۸ تا ۵۰ درصد مرگ و میر در استان گیلان را ناشی از بیماری‌های قلبی -عروقی عنوان و تصریح کرد: متأسفانه گیلان بدترین وضعیت چاقی در همه گروه‌های سنی در کشور را دارد.

وی با بیان اینکه این شعار به ما می‌گوید که اگر به دنبال حال خوب هستیم باید وزن مناسب داشته باشیم، افزود: در کشورهای در حال توسعه روند چاقی پیشرونده اما در کشورهای توسعه یافته این روند در حال افزایش و دو برابری است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان تغذیه مناسب و کنترل وزن را یکی از عوامل مهم سلامت انسان‌ها عنوان و اضافه کرد: اکنون در جهان بیش از ۸۰۰ میلیون نفر با چاقی زندگی می‌کنند.

رضوانی با ارائه تعریف صحیح چاقی و اضافه وزن تاکید کرد: چاقی به عنوان حالتی از تجمع غیرطبیعی بافت چربی شناخته می‌شود که منجر به بروز خطراتی برای سلامتی است و برای کنترل اضافه وزن باید از دوران کودکی از پرخوری مفرط، عدم تحرک، الگوی غذایی نامناسب مانند مصرف نوشابه، نوشیدنی‌های قندی و… جلوگیری کرد.

وی ادامه داد: تغذیه یکی از عوامل مؤثر و اصلی در پیشگیری و کنترل بیماری‌های غیر واگیر مانند دیابت، فشارخون بالا، سرطان و بیماری‌های قلبی عروقی است که می‌بایست این بیماری‌ها توسط افراد دارای اضافه وزن مفرط جدی گرفته شود.

۵۰ درصد مرگ و میر گیلان ناشی از بیماری قلبی و عروقی است

رضوانی حدود ۴۸ تا ۵۰ درصد مرگ و میر در استان گیلان را ناشی از بیماری‌های قلبی -عروقی عنوان و تصریح کرد: متأسفانه گیلان بدترین وضعیت چاقی در همه گروه‌های سنی در کشور را دارد.

وی خود مراقبتی را بهترین روش برای جلوگیری از ابتلاء به چاقی و اضافه وزن عنوان کرد و افزود: برای اینکه چاقی در افراد شکل حاد پیدا نکند باید راه‌هایی مانند آرام خوردن غذا، افزایش وعده‌هایی غذایی در روز و کاهش حجم هر وعده، عدم حذف وعده‌هایی اصلی (صبحانه، ناهار و شام)، نوشیدن آب یک ساعت قبل از غذا، محدود کردن غذاهای چرب، مصرف سالاد و سبزی به صورت خام، مصرف میوه روزانه ۲ الی ۴ واحد، استفاده از حبوبات و… را رعایت کنید.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان به ۶ گروه اصلی غذایی اشاره کرد و گفت: نان و غلات، میوه، سبزی‌ها، شیر و لبنیات، گوشت و تخم مرغ و حبوبات و مغز دانه‌های گروه‌های اصلی در وعده‌های غذایی نقش بسیار مهمی در سلامت افراد ایفا می‌کند.

برچسب ها

این مطلب بدون برچسب می باشد.

کمیسیون قانونی ماده ۲۰ آزمایشگاهها 22 تیر 1404

کمیسیون قانونی ماده ۲۰ آزمایشگاهها

به ریاست دکتر سیدمَهدی ضیاء‌ضیابری معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی گیلان کمیسیون قانونی ماده 20 آزمایشگاهها در دفتر معاونت درمان دانشگاه برگزار شد.

کارگرنیا رئیس شورای اسلامی شهر رشت: بهره مندی از ظرفیت سرمایه گزاران بومی/ موافقت با اجرای مشوق های سرمایه گذاری در رشت 22 تیر 1404
.

کارگرنیا رئیس شورای اسلامی شهر رشت: بهره مندی از ظرفیت سرمایه گزاران بومی/ موافقت با اجرای مشوق های سرمایه گذاری در رشت

رئیس شورای اسلامی شهر رشت با تاکید به بهره مندی از ظرفیت های سرمایه گزاران بالاخص سرمایه گزاران بومی گفت: امیدواریم بتوانیم در تمامی بخش های فرهنگی، هنری و عمرانی نیز از این ظرفیت استفاده کنیم و این مشوق ها می تواند در راستای جذب بیشتر سرمایه گزاران راهگشا باشد.

تولد ۵۵۸ نوزاد گیلانی در جنگ تحمیلی اسراییل علیه ایران 22 تیر 1404
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان خبر داد:

تولد ۵۵۸ نوزاد گیلانی در جنگ تحمیلی اسراییل علیه ایران

به گفته رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان، در شرایط بحرانی جنگ تحمیلی اخیر، نظام سلامت گیلان با مراقبت ویژه از مادران باردار و نوزادان، موفق شد تنها در بازه ۲۳ خرداد تا ۳ تیر، ۵۵۸ تولد ایمن و بی‌حادثه را ثبت کند.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.