کمیته منابع و مصارف آب از ارزشمند ترین کمیته های کاربردی در استان گیلان است
کمیته منابع و مصارف آب از ارزشمند ترین کمیته های کاربردی در استان گیلان است
نمایندگان مردم شریف شهرستان های صومعه سرا و رودبار در مجلس شورای اسلامی با مدیرعامل شرکت آب منطقه ای گیلان دیدار و گفتگو نمودند .

گیرا آنلاین_به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای گیلان؛ سید کاظم دلخوش رئیس مجمع نمایندگان استان گیلان و مهرداد گودرزوند چگینی نماینده مردم شریف شهرستان رودبار و نائب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی در دیدار با مدیرعامل شرکت آب منطقه ای گیلان، ضمن پیگیری موضوعات مرتبط با حوزه انتخابیه خویش،  از اقدامات ارزشمند قرارگاه جهادی مدیریت آب استان قدردانی نمودند .

 سید کاظم دلخوش در حاشیه این دیدار با حضور در نشست کمیته منابع و مصارف آب استان گیلان گفت: تشکیل کمیته منابع و مصارف آب استان اقدام ارزشمندی است و انتطار ما این است که این کارگروه تخصصی ضمن اتخاذ تصمیمات جاری ، بصورت تحقیقاتی و بلند مدت نیز فعال باشد.

وی افزود: با توجه به وضعیت کمبود منابع آب و کاهش بارش ها در کشور ، یک کارگروه تحقیقاتی در مجلس شورای اسلامی از ارگانها و وزارتخانه های مرتبط هر هفته دوشنبه ها برای پیگیری موضوع آب تشکیل می شود.

رئیس مجمع نمایندگان استان گیلان،  اقدامات تحقیقاتی و مطالعاتی در خصوص جمع آوری آب‌های مرزی را مهم دانست و اظهار داشت: باید از آبهای مرزی به نفع مردم کشورمان حراست کنیم.

دلخوش ضمن تأکید بر استفاده از ارقام مقاوم به خشکی و زودرس در جهت صرفه جویی در آب گفت: موسسه تحقیقات برنج کشور می تواند در این زمینه با اقدامات علمی کمک شایانی نماید.

مهرداد گودرزوند چگینی نماینده مردم رودبار و نائب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه بیان داشت: استان گیلان به آب زنده است و محصول اول ما در کشاورزی  برنج است که نیازمند به آب دارد.

وی ضمن تاکید بر دادن مجوزهای آب بر اساس منابع موجود، گفت : باید به سمتی حرکت کنیم که با حداقل منابع آب بیشترین تولید را داشته باشیم که این نیازمند به پیاده سازی شیوه های علمی و دانش بنیان  می باشد.

نماینده مردم رودبار در مجلس شورای اسلامی افزود: الحمدالله شاهد هستیم که با سیاست گذاری های درست در سال آبی جاری ، آبیاری در استان با موفقیت به سرانجام برسد.

وی با بیان اینکه آبیاری شالیزارهای استان روزهای پایانی خود را سپری می کند،  تأکید نمود: با توجه به اینکه تقویم زراعی شهرستان رودبار نسبت سایر مناطق گیلان عقب تر هست ، باید نسبت به تأمین آب کشاورزی شالیزارهای این شهرستان اقدامات و برنامه ریزی های لازم را داشته باشیم.

وحید خرّمی مدیرعامل شرکت آب منطقه ای گیلان نیز در این نشست گفت: کمیته منابع و مصارف آب استان متشکل از نمایندگان دستگاه های مختلف ، بصورت هفتگی موضوعات مرتبط با آب استان را پایش و بررسی می کند .

وی بیان داشت: بر اساس برنامه در سالجاری ، ما برای حدود یک میلیارد آب در سد سفیدرود برنامه ریزی کردیم و در زمان رهاسازی آب با مخزن حدود ۸۰۰ میلیون متر مکعبی آغاز کردیم و این در حالیست که نیاز آب استان ما از این سد ، یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون مترمکعب می باشد.

خرّمی با بیان اینکه از بارش در خرداد ماه حدود ۷۰ میلیون مترمکعب آب صرفه جویی و در سد سفیدرود ذخیره شد، گفت: انتظار داشتیم که در تیر ماه بارش داشته‌ باشیم که این اتفاق تا کنون نیافتاد.

وی با بیان اینکه برنامه ریزی های لازم برای تأمین آب کشاورزی شالیزارهای شهرستان رودبار انجام شده است،  اظهار داشت: الحمدالله تا کنون آماری مبنی بر سوخت در سطح استان نداشته ایم و تا پایان فصل آبیاری بر اساس برنامه پیش خواهیم رفت.