پارسال در همین زمان ذخیره آب پشت سد سفیدرود، ۳۳۸ میلیون متر مکعب بود.
وی از کاهش بیش از ۵۰ درصدی ورودی آب سد هم خبر داد و افزود: ورودی آب به سد امروز ۱۸ مترمکعب در ثانیه است در حالی که پارسال در همین زمان ورودی آب به سد ۳۸ مترمکعب در ثانیه بود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای گیلان علت کاهش ذخیره آب سد سفیدرود را تغییرات اقلیمی در استان و کاهش بارشها در بالادست سد سفیدرود اعلام کرد و گفت: از ۲۳۸ هزار هکتار شالیزار گیلان ، ۱۷۱ هزار هکتار داخل شبکه آبریز سد سفیدرود و بقیه در خارج از شبکه قرار دارد.
وحید خرمی با اشاره به ۳ حوزه آبریز سد سفیدرود در گیلان ، افزود: فومن، شفت، صومعه سرا و بخشی از شهرستانهای ماسال، رضوانشهر و بندر انزلی در حوزه فومنات، سنگر، رشت، خمام، کوچصفهان، خشکبیجار و لشت نشا در بخش مرکزی و آستانه اشرفیه، لاهیجان، لنگرود و بخشی از شهرستان سیاهکل در حوزه آبریز منطقه شرقی سد سفیدرود قرار دارند.
وی با اشاره به کاهش شدید ذخیره آب سد در مقایسه با مدت مشابه پارسال ، به شالیکاران گیلان توصیه کرد : کشاورزان با رعایت تقویم زراعی سازمان جهاد کشاورزی، آماده کردن به موقع بذر ، کود و ادوات کشاورزی ، لایروبی انهار کشاورزی بین زمینها ، شخم زمستانه و استفاده از منابع آبی منطقه خود برای آماده کردن شالیزارها ، میتوانند سال زراعی پر محصولی را پیش رو داشته باشند.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای گیلان با بیان اینکه آب گذاری کانالهای کشاورزی استان از اردیبهشت آغاز میشود، گفت: شالیکاران برای آبیاری ۶۷ هزار هکتار شالیزار خارج از شبکه آبریز سد سفیدرود باید از آبهای سطحی مانند آب حاصل از ذوب شدن برف، آب چشمهها، رودخانهها، آب بندانها و استخرهای کشاورزی منطقه خود استفاده کنند.