گیرا آنلاین- پس از اخبار متعدد از انقراض پلنگ تا تلف شدن گاه گاه این گربه سانان عظیم امروز چهارشنبه خبر رسید که محیط بانان گیلانی در ارتفاعات کوهستانی رودسر، پلنگ گرفتار در تله سیمی را نجات داده و در طبیعت رها کردند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان ضمن اعلام این خبر بیان کرد: یک قلاده پلنگ نر بالغ در تله مچ گیر افراد ناشناس در منطقه اشکورات رودسر گرفتار شده بود که پس از اطلاع بموقع نجات یافت.
ساسان کفایی در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا افزود: ماموران یگان حفاظت محیط زیست رودسر پس از اطلاع بموقع از گرفتار شدن یک قلاده پلنگ در تله سیمی افراد ناشناس، بلافاصله به همراه دامپزشک و اکیپ یگان و کارشناسی حیات وحش استان و شهرستان به منطقه مورد نظر اعزام شدند.
وی ادامه داد: گروه اعزامی پس از چند ساعت راهپیمایی در نقاط کوهستانی، این پلنگ گرفتار در تله را با استفاده از تزریق مواد بی هوش کننده از تله آزاد و پس از معاینه، بیومتری (آنالیز مشخصات) و اطمینان از سلامتی کامل و بعلت آسیب ندیدن پس از به هوش آمدن در همان منطقه رهاسازی کردند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان عنوان کرد :پلنگ گرفتار بالغ، حدودا ۸ ساله و نر بود؛ محل تله گذاری در ارتفاعات حدود یک هزار و ۸۰۰ متری از سطح دریا بوده که برخی از باغداران به بهانه جلوگیری از خسارت گراز به زمین های کشاورزی و باغی خود اقدام به نصب چنین تله های سیمی می کنند.
کفایی از مردم طبیعت دوست گیلان خواست تا نسبت به جمع آوری تله های سیمی در مناطق مختلف استان اقدام نمایند و تاکید کرد : با متخلفان ناچار به برخورد قانونی و قضایی هستیم.
پلنگ یکی از گونه های حمایت شده و بزرگترین گربه سان وحشی کشور است و حفاظت از آنها در سال های اخیر به خصوص پوشش بیمه ای برای جبران خسارت ها باعث شده تا این حیوان در وضعیت قابل قبول و مناسبی در استان قرار گیرد.
اتحادیه بین المللی حفاظت از محیط زیست این جانور را با توجه به کاهش جمعیت و کاهش محدودهٔ زندگی آن در فهرست گونههای «در مرز تهدید به انقراض» قرار دادهاست؛ با این همه اما جمعیت پلنگ از جمعیت دو خویشاوند نزدیکش یعنی شیر و ببر بیشتر است و وضعیت حفاظتی بهتری دارد.