پروژه نامگذاری روز رشت چگونه رقم خورد!؟
پروژه نامگذاری روز رشت چگونه رقم خورد!؟
افتتاح پیاده‌راه فرهنگی و برند شهر خلاق خوراک یونسکو اهمیتی مضاعف به روز رشت داد و موجب افزایش مشارکت شهروندان و فعالان صنعت خوراک و افزایش گردشگری این شهر در فصل زمستان شد.

به گزارش گیرا آنلاین به نقل از رشتکده دوازده دی به عنوان روز رشت تعیین شده است که هرچند کمتر توسط مراجع کشوری مطرح است اما بسیاری از مردم شهر باران این روز را به نام روز گرامیداشت رشت می‌شناسند و از همین جهت این نامگذاری بیشتر از بسیاری مناسبت‌های رسمی موفقیت آمیز بوده است.

روز رشت مناسبت تاریخی انتخاب آن به عنوان مرکز استان در دوره صفوی بوده است.

استارت اولیه آن از دوره چهارم شورا و شهرداری ابراهیم خلیلی خورد و در دوره شهرداری سیدمحمدعلی ثابت قدم پروبال گرفت و هرساله برنامه‌های متعددی برگزار می‌شود. البته گاهی مراسم‌های آن مثل سال ۹۴ جنجالی نیز شده است.

درباره انتخاب دوازده دی نقطه نظرات گوناگونی مطرح است که البته واقعیت اصلی آن به ایجاد کارگروه تخصصی برمی‌گردد که در این زمینه تشکیل شد.

در این زمینه علی‌رضا حسنی ریاست فعلی سازمان زیباسازی که سال ۹۲ رئیس کارگروه تخصصی روز رشت بود درباره این انتخاب می‌گوید: در آخرین ماه زمستان سال ۱۳۹۲ بر اساس تکلیف شهردار وقت (ابراهیم خلیلی) کارگروه‌های نه گانه برای موضوعات مختلف همچون کارگروه تخصصی انتخاب «روز رشت» با بهره‌مندی از توان مفاخر، متخصصان، صاحبنظران، استادان و دانشگاهیان و فراخوان عمومی برای استفاده از نظرات شهروندان شروع به فعالیت نمود و پس از نشست‌های مختلف، نظرسنجی‌ها، جمع‌بندی نظرات و تهیه تقویمی از مناسبت‌های گوناگون شهر رشت و بهره‌گیری از روشهای امتیازدهی وزنی و تکنیک دلفی در تیر ماه ۹۳ روز ۱۲ دی‌ماه روزی که رشت در دوره‌ی صفوی به عنوان مرکز استان انتخاب گردید به عنوان «روز رشت» در نظر گرفته شد.

وی می‌گوید: این مناسبت علاوه بر اخذ مصوبه شورای اسلامی شهر(سال ۱۳۹۳) در صورتجلسه‌ای به امضا و تایید فرهیختگان شهر همچون زنده‌یاد جعفر خمامی‌زاده، زنده‌یاد فریدون نوزاد، زنده‌یاد دکتر کشوردوست و زنده‌یاد افشین پرتو و عزیزان دیگر همچون مهندس روبرت واهانیان، دکتر روشن بابایی، فریدون شایسته وپوراحمد جکتاجی رسیده بود.

افتتاح پیاده‌راه فرهنگی و برند شهر خلاق خوراک یونسکو اهمیتی مضاعف به روز رشت داد و موجب افزایش مشارکت شهروندان و فعالان صنعت خوراک و افزایش گردشگری این شهر در فصل زمستان شد. در مجموع به نظر می‌رسد اتفاقی که به نامگذاری روز رشت ختم شد حاکی از یک ذهن خلاق بود که شاید در بسیاری از مباحث دیگر هم چنین خلاقیتی نیاز بود.