گیرا آنلاین– دوازدهمین جلسه کمیسیون حمل و نقل و ترافیک شورا عصر روز ۲۳ آبان برگزار گردید.در این جلسه مسعود عباس نژاد رییس کمیسون حمل و نقل و ترافیک، ضمن عرض تبریک میلاد با سعادت امام حسن عسگری (ع)، با اشاره به تغییرات در حال انجام مسیر زرجوب به صیقلان گفت: قرار نیست موضوعا و مشکلات روز ترافیکی مطرح شده در کمیسیونهای تخصصی خروجی نداشته و نتیجه ای از آن نگیریم. مبحث مورد نظر موضوعی است که رییس محترم شورا و نایب رییس محترم کمیسیون در خصوص آن تذکر داده اند. سوال من این است که چگونه امکان دارد پروژه مسیر زرجوب به صیقلان در حال اجرا باشد و شورا از آن مطلع نباشد!
وی در ادامه افزود: هر اتفاقی که در حوزه حمل و نقل صورت می گیرد می باید از قبل، به سمع و نظر نمایندگان مردم در شورا برسد تا به ضرورت انجام آن اطمینان حاصل کنیم و در اینخصوص قبلا نیز به معاونت حمل و نقل و امور زیربنایی این مطلب را گفتم. حق طبیعی اعضای کمیسیون است که قبل از اجرای هر پروژه ای در جریان آن قرار گیرند حتی اگر اجرای آن پروژه، مصوبه شورای پنجم یا شوراهای قبل را داشته باشد. چرا که ضرورتهای امروز شهربا توجه به توان بودجه ای تغییر کرده است.
رییس کمیسون حمل و نقل و ترافیک شورای اسلامی شهر رشت در ادامه اظهار داشت: با توجه به عرض کمی که در این مسیر داریم این قابلیت برای عبور اتوبوس از زرجوب به داخل خیابان آیت الله احسانبخش وجود ندارد، با این عرض کمی که دیده شده است اتوبوسها چگونه می خواهند وارد خیابان آیت الله احسانبخش شوند، بدیهی است که اتوبوس تحت این شرایط خیابان را قطع می کند و اخلال در عبور سایر خودروها ایجاد می شود. از طرف دیگر ورودی و خروجی خواهر امام و ایستگاه شهر خشکبیجار را در همین مسیر داریم که قرار است این حجم ترافیک به سمت خیابان تختی هدایت شود.
عباس نژاد در بخش دیگری از صحبتهایش بیان داشت: شخصا ضرورتی برای اجرای این طرح نمی بینم و نظر بنده بر این است که می باید به سمت یکطرفه شدن خیابانها برویم، سوال من از معاونت محترم این است، اگر پس از صرف هزینه بالا به این نتیجه رسیدیم که خیابان می باید یکطرفه شود تکلیف این هزینه کردها چه می شود؟ مهمتر این که طرح مذکور غیرکارشناسانه بوده و موجب اعتراضات مردمی شده است و دهها نفر از رشتوندان و کسبه بازار و اصحاب رسانه تا این لحظه با بنده تماس گرفته اند و استشهادیه ای تنظیم و تحویل ریاست محترم شورا نموده اند. ضمن اینکه در این طرح مباحث و مسایل بالادستی نیز، دیده نشده است.
عباس نژاد در بخش پایانی صحبتهایش گفت: بخش قابل توجهی از ماشین ها بدلیل حجم ترافیکی، میانه مسیر دور زده و به میدان صیقلان نمی آیند. با اجرای این طرح مسیر زرجوب به صیقلان بسته می شود و این حجم ترافیکی به خیابان آیت الله احسانبخش ریخته می شود و این در حالی است که انتهای مسیر که به خیابان تختی منتهی می شود نیز محدودیتهای خاص خود را دارد. نباید با اصلاح ترافیک در نقطه ای بار ترافیکی را به جایی دیگر منتقل کنیم. چهار راه تختی و باقر آباد حجم پذیریش این گنجایش ترافیک را ندارد چرا که ما در انتهای آن میدانی نداریم که اتوبوس بتواند دور بزند. واقعیت این است که اتوبوسها از این معبر به سختی عبور می کنند و بر این باور هستم این طرح نیز مانند طرح دور برگردانی که روبروی مصلا اجرا گردیده است غیر کارشناسی است. از هر سوی میدان توشیبا که به این سمت حرکت کنید احتمال تصادف داریم و دلیلش عدم مطالعه و نظارت درست است. در ۸ سال اخیر ۴ بار میدان زرجوب کوچک و بزرگ شده است. اگر قرار باشد به این پروژه هم ترتیب اثر ندهیم، مانند میدان زرجوب که چندین بار اصلاح گردید و هزینه سنگینی را به شهر، شهروندان و شهرداری تحمیل کرد اینجا نیز باید شاهد همین موضوع باشیم. واقعیت این است که ما در برابر مردم مسوولیم، از اینرو حوزه حمل ونقل می باید مطالعاتش را دقیقتر انجام دهد و نظر بنده این است با توجه به مخالفت رییس و تمامی اعضای شورای شهر حاضر در جلسه با ادامه اجرای این پروژه، پروژه مذکور متوقف و در خصوص آن مطالعات دقیقتری صورت پذیرد.