گیرا آنلاین_ ✍️بابک کامیاب_ شاید برخی دولتمردان اینطور القا می کنند که تحمل قطعی دو ساعت برق کار چندان سختی نیست ، اما اگر کمی به عمق مسأله برویم با زوایای پنهانی از تاثیرات آن مواجه می شویم که خسارات فراوانی ایجاد میکند .
بطور مثال نگارنده بین مسیر رشت تا کیاشهر، با پدیدهای آزاردهنده و البته نگرانکننده مواجه شد بیشترمسیر رفت و برگشت به دلیل قطعی برق و نبود امکانات پشتیبان برای دکلهای مخابراتی، آنتندهی در دو اپراتور اصلی کشور را بهکلی غیرفعال کرده بود
با کمی تامل با چند مشکل روبرو میشویم که هنوز راهحلی برای آنها دیده نمیشود و بیتردید نیازمند پاسخگویی نهادهای ذیربط است:
۱. اگر خدای ناکرده در چنین شرایطی حادثهای چون تصادف رخ دهد یا فردی دچار مشکل جسمی شود، چگونه میتوان با نیروهای امدادی تماس گرفت؟ در شرایطی که حتی برای تماس ساده باید ساعتها در انتظار بازگشت آنتن ماند، جان انسانها چگونه تأمین خواهد شد؟
۲. مسئله دوم، مشکلات شغلی و معیشتی برخی افراد در پی این اختلال است. در مسیر با وانت میوهفروشی گلایه از این داشت که به دلیل نداشتن آنتن، دستگاه کارتخوانش بیش از دو ساعت قادر به انجام تراکنش نبوده و ناچار شد اجناس را با وعده کارت به کارت بعدی در اختیار مشتریان قرار دهد. یا شرکت پخشی که برای تسویهحساب، رانندهاش تا بالای کامیون رفته بود تا شاید از نقطهای مرتفع بتواند ارتباط برقرار کند.
۳. در نمونهای دیگر، راننده اسنپ به دلیل عدم امکان مسیریابی و قطعی سرور، ناچار شد مسافر خود را پیاده کند و یا مسافتی را بیهوده طی نماید تا شاید ارتباطی برقرار شود.
اینها تنها گوشهای از تبعات پنهان قطعی برق هستند؛ مشکلاتی که نهتنها زندگی روزمره بلکه جان، کار و اقتصاد مردم را تحت تأثیر قرار دادهاند.
از نهادهای مرتبط همچون وزارت ارتبات ، شرکت ارتباطات زیرساخت و سایر نهاد بالادستی انتظار میرود اپراتورهای تلفن همراه را ملزم به تأمین تجهیزات پشتیبان مانند باتری یا ژنراتور برای دکلهای مخابراتی کنند تا حداقل بخشی از بار این مشکلات کاسته شود.
بیتردید آنچه ذکر شد تنها قطرهایست از دریای مشکلاتی که در سایه این بحران رخ میدهد و نباید به سادگی از آن گذشت کرد که شاید این دو ساعت تا ماه ها خسارت برای بسیاری از مردم ایجاد کند .
*کارشناس دیتا
- نویسنده : بابک کامیاب