گیرا آنلاین_ رئیس شورای اسلامی شهر رشت گفت: احداث تصفیه خانه شیرآبه سراوان با هدف کنترل و کاهش آلودگی ها در دستور کار قرار گرفت و حدود ۱۰ میلیارد تومان برای احداث این تصفیه خانه هزینه شده است .
محمد حسین واثق کارگرنیا در بازدید از مرکز غربالگری سرطان در بیمارستان رازی رشت با قدردانی از زحمات مجموعه بهداشت درمان بالاخص در ایام کرونا اظهار کرد: معمولا تا زمانی که از نعمتی برخوردار هستیم چندان به ان توجه نداریم و امنیت و سلامت نیز دو مقوله مهمی هستند که تا زمانی به مخاطره نیافتند به اهمیت آن پی نمی بریم.
وی با بیان اینکه شیوع کرونا موجب شد تا به نقش مهم کادر درمان بیش از پیش واقف شویم افزود: رشادت های فراوانی در ایام کرونا توسط کادر درمان مشاهده شد و شهدای گرانقدر مدافع سلامت تاییدی بر ایثار و جانفشانی این مجموعه پُر تلاش و خدوم است.
رئیس شورای اسلامی شهر رشت با تاکید به اینکه توجه به ایجاد فضایی سالم و با نشاط در محیط شهری جزو شرح وظایف شهرداری ها است تصریح کرد: یقینا شهرداری رشت به سهم خود در این مهم نقش تاثیرگذاری دارد و یک پاکبان زحمتکش شهرداری رشت که از ابتدای صبح تا پاسی از شب مشغول رفت و روب محیط شهر است ، نقش اساسی در سلامت شهر و شهروندان ایفا می کند.
وی به دیدار با معاونین اورژانس گیلان اشاره کرد و گفت: حوزه مدیریت شهری به نحوی با تمامی این مجموعه ها مرتبط است و یکی از دغدغه هایی که از سوی اورژانس گیلان در این دیدار مطرح شد ، در اختیار قرار دادن مکان هایی برای ایجاد اورژانس در سطح رشت با هدف تسریع در خدمات رسانی به شهروندان بود که در این باره برنامه هایی را در دستور کار قرار دادیم.
رئیس شورای اسلامی شهر رشت با اشاره به اینکه موضوع دیگری که در حوزه سلامت برای ما دغدغه ایجاد کرده است پیرامون ساخت و ساز در زمین های نسقی است افزود: متاسفانه با توجه به خلا قانونی که در این موضوع وجود دارد املاک نسق سازی نمی توانند از امتیاز آب شرب بهداشتی ، گاز و … برخوردار باشند و از این رو بسیاری از این املاک از آب چاه استفاده می کنند که به دلیل همجواری با فاضلاب ها می توانند خطرات فراوانی برای سلامت شهروندان به همراه داشته باشند .
کارگرنیا به استفاده از تبصره سه با هدف تسریع در اجرای پروژه های عمرانی آب و فاضلاب در رشت اشاره کرد و گفت: ما قصد داریم با استفاده از محل تبصره سه به اجرای پروژه های آب و فاضلاب در سطح رشت تسریع ببخشیم و در دیداری که اخیرا با استاندار گیلان برگزار شد از وی برای ورود به مشکل ساخت و ساز در زمین های نسقی و رفع چنبن دغدغه هایی طلب یاری کردیم.
وی با بیان اینکه در شورای چهارم رشت ایجاد سرای محلات در سطح شهر در دستور کار شهرداری قرار گرفت بیان کرد: ما قصد داشتیم به ازای هر ۵۵ محله رشت ، ۵۵ سرای محله راه اندازی کنیم تا در آن نسبت به ارایه خدماتی از جمله خدمت در حوزه بهداشت و سلامت به شهروندان با مشارکت دانشگاه علوم پزشکی گیلان و غیره اقدام کنیم اما متاسفانه پس ازاتمام دوره شورای چهارم ، سرای محلات رشت نیز به حال خود رها شدند و در حال حاضر فقط ۱۲ سرای محله وجود دارند که با اهداف تعیین شده فاصله فراوانی دارند.
رئیس شورای اسلامی شهر رشت با اشاره به اینکه مسجد محوری در دستور کار شورای ششم و شهرداری رشت قرار دارد تصریح کرد: ما قصد داریم درنواحی شهرداری رشت با محوریت مسجد هر محله نسبت به ارایه خدمات به شهروندان اقدام کنیم و در حال حاضر نیز با هماهنگی های انجام شده توسط سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری رشت هر ماه یک بار کاروان سلامت در برخی از محلات حاشیه رشت حضور پیدا کرده و به ارایه خدمات پزشکی رایگان می پردازد.
کارگرنیا با ابراز تاسف از وضعیت آلودگی دو رودخانه رشت و تاثیر آن بر سلامت شهروندان بیان کرد: آلودگی دو روخانه رشت یکی از مهم ترین عوامل بروز بیماری های عفونی است و امیدواریم با حمایت نمایندگان مردم رشت در مجلس شورای اسلامی و نگاه ویژه استاندار گیلان ، این مشکل برای همیشه برطرف شود.
وی با اشاره به وضعیت پسماند سراوان افزود: از سال ۹۲ قرار داد احداث زباله سوز رشت همزمان با سه شهر دیگر کشور مطرح شد اما در شرایطی که در شهرهای نوشهر و تهران زباله سوز به بهره برداری رسیده است و زباله سوز ساری نیز در سال جاری افتتاح می شود ، اما متاسفانه زباله سوز رشت همچنان در مراحل اولیه قرار دارد و این در حالی است که زنگ خطر شیرآبه ناشی از پسماند و سرازیری آن به درون رودخانه های رشت که منشا بسیاری از انواع سرطان است از مدتها پیش به صدا درآمده است .
رئیس شورای اسلامی شهر رشت با بیان اینکه احداث تصفیه خانه شیرآبه سراوان با هدف کنترل و کاهش این الودگی ها در دستور کار قرار گرفت گفت: حدود ۱۰ میلیارد تومان برای احداث این تصفیه خانه هزینه شده است و در حال حاضر در مراحل پایانی فعالیت آزمایشی قرار دارد و امیدوارم با بهره برداری کامل از آن بخشی از آلودگی دو رودخانه کاهش پیدا کند.