مدیر مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی دانشگاه علوم پزشکی گیلان اعلام کرد در طی 9 ماه گذشته ، 64 مسموم با گازمنو اکسید کربن توسط اورژانس 115 استان گیلان نجات، یافتند.
گیرا آنلاین- دکتر پیمان اسدی – مدیر مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اشاره به اینکه در طی ۹ ماه گذشته ۶۴ تن مسموم با گاز منواکسید کربن توسط اورژانس ۱۱۵ نجات یافته اند ، گفت : از این تعداد ۳۸ تن مرد و ۲۶ تن زن بودند .
وی در ادامه با تاکید بر ضرورت توجه به توصیه های ایمنی برای پیشگیری از مسمومیت با گاز منوکسیدکربن ، اظهار داشت ؛ استفاده از وسایل گرمایشی استاندارد، در پیشگیری از مسمومیت با گازمونوکسید کربن “CO“، بسیار حائز اهمیت است.
دکتر اسدی با بیان اینکه از بخاری های بدون دودکش در محیط بسته باید جدا” خودداری کرد ، اظهار داشت : دقت در داغ بودن دودکش بهترین آزمایش برای کارکرد درست سیستم گرمایشی است، سرد بودن دودکش بخاری دلیلی بر خارج نشدن گازهای ناشی از احتراق و سموم می باشد.
مدیر مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی دانشگاه با تاکید بر اینکه در صورت استفاده از وسایل گرمایشی مانند بخاری و شومینه در منزل تمامی روزنه های جریان هوا نباید مسدود باشد، گفت : همچنین از نصب آبگرمکن در حمام و روشن کردن شعله های اجاق گاز در آشپزخانه برای گرم نگه داشتن محیط داخل خانه ، باید خودداری کرد.
دکتر اسدی در ادامه با اشاره به امداد رسانی به افرادی که با گاز منواکسید کربن دچار مسمومیت می شوند، اظهار داشت : اولین اقدام پس از حفظ ایمنی، خارج کردن فرد مسموم از محل آلودگی و انتقال فرد به هوای آزاد است. برای این کار ابتدا باید روی دهان را با دستمال مرطوب پوشاند و پس از ورودبه محل، سریعا” به باز کردن در و پنجره ها اقدام کرد و با اورژانس ۱۱۵ و آتش نشانی تماس گرفت.
وی در خاتمه با اشاره به اینکه گاز مونواکسید کربن گازی بی رنگ و بی بو است که در اثر احتراق ناقص مواد سوختنی تولید می شود، افزود: وسایل گرمایشی همانند بخاری، آبگرمکن، شومینه و اجاق گازها به علت سیستم تهویه نامناسب “دودکش”، عامل اصلی مسمومیت با گاز مونواکسید کربن می باشد.
لینک کوتاه :
https://giraonline.ir/?p=5368