مدیرعامل آبفای گیلان با حضور در برنامه زنده تلویزیونی خواستار تغییر رفتار و اصلاح الگوی مصرف شد
مدیرعامل آبفای گیلان با حضور در برنامه زنده تلویزیونی خواستار تغییر رفتار و اصلاح الگوی مصرف شد
مديرعامل شركت آب و فاضلاب استان گيلان با حضور در برنامه زنده تلويزيوني" صبح تازه" ، در خصوص نحوه صحيح مصرف آب شرب با گيلانيان سخن گفت.

گیرا آنلاین_ به گزارش دفتر روابط عمومي و آموزش همگاني شركت آب و فاضلاب استان گيلان؛ صبح روز سه شنبه ۲۳ ارديبهشت ماه سال جاري، عليرضا غياثي مديرعامل شركت آبفاي گيلان در راستاي اجراي پويش ملي “آب را دريابيم” ، با هدف تاثير گذارى بر افكار عمومى در مقوله مديريت مصرف آب و نقش موثر آنان، در برنامه صبح تازه سيماي مركز گيلان حضور يافت.

عليرضا غياثي در ابتداي برنامه در خصوص منابع تامين آب شرب در سطح استان گيلان توضيحاتي ارائه كرد و اظهار داشت: استان گيلان به دليل جلگه اي بودن و وجود آهن و منگنز بالا در آبهاي زيرزميني بر خلاف آنچه ظاهر امر نشان مي دهد با مشكل كمبود منابع آبي دست و پنجه نرم مي كند؛ ۷۰ درصد آب استحصالي از سد آيت الله بهجت و رودخانه سفيد رود بوده و حدود ۳۰ درصد از منابع زيرزميني شامل چشمه ها و چاه هاي مناطق كوهستاني و برخي از نقاط جلگه تامين مي شود.

وي افزود: در حال حاضر حدود ۹ هزار ليتر بر ثانيه توليد آب شرب در سطح استان داريم، با توجه به ورود حجم بالاي مسافران به خصوص در روزهاي آخر هفته ظرفيت توليد را تا ۲۵ درصد بالا مي بريم ولي متاسفانه به دليل مصارف فراتر از الگوي مصرف، اين ميزان توليد، پاسخگوي نياز آبي در استان نبوده و مشتركين محترم در برخي مناطق با مشكل ضعف فشار آب شرب مواجه مي شوند.

مديرعامل شركت آب و فاضلاب گيلان؛ در پاسخ به سوال مجري برنامه در خصوص برنامه هاي شركت در راستاي مديريت تنش آبي با توجه به محدوديت منابع توليد، گفت: يكي از عمليات موثري كه با هدف جلوگيري از هدر رفت آب سالم و بهداشتي اجرايي مي شود، نشت يابي و رفع شكست هاي ايجاد شده بر شبكه توزيع آب شرب است كه بنا به قدمت و فرسوده بودن لوله ها امري طبيعي و غير قابل اجتناب مي باشد و رفع نشتي منجر به افزايش ظرفيت توليد مي شود.

غياثي ادامه داد: همچنين در راستاي انتقال و توزيع آب شرب در سطح استان پروژه هاي بسياري در حال اجرا مي باشد، براي مثال در روزهاي پاياني سال گذشته يك باب مخزن ذخيره آب شرب با ظرفيت ۳۰ هزار مترمكعب در ارتفاعات لاكان وارد مدار بهره برداري شد و به رينگ خط انتقال شهر رشت وصل گرديد كه اين امر باعث افزايش فشار آب در شبكه توزيع شد.

وي تصريح كرد: يكي ديگر از پروژه هايي كه در برنامه كاری شركت قرار دارد و طي سال جاري به اجرا خواهد رسيد پروژه خط انتقال آب شرب از فلكه گاز تا محل شركت آب و فاضلاب در پارك شهر مي باشد كه با وارد مدار شدن اين خط، فشار آب در مركز شهر رشت به ميزان قابل توجهي بالا خواهد رفت؛ همچنين اجراي پروژه ۲ سالۀ خط انتقال لاكان تا پيربازار نيز امسال آغاز خواهد شد؛ شايان ذكر است مخزن ذخيره آب مسكن مهر رشت با ظرفيت ۱۵ هزار مترمكعب به زودي وارد مدار بهره برداري خواهد شد.

غياثي با اشاره به اينكه پويش ملى “آب را دريابيم” اهدافي همچون تغيير رفتار مصرف در اذهان عمومى دارد، بيان داشت: تغيير رفتار مصرف و اصلاح الگوي مصرف برنامه ديگر شركت آبفا در راستاي مديريت تنش آبي مي باشد، با اين توضيح كه الگوي مناسب مصرف براي هر خانوار ۱۱ مترمكعب است، به ازاي هر مترمكعب آب مصرفي ۱۶ هزار تومان تعرفه توسط مشترك پرداخت مي شود كه بايد گفت اين عدد در مقابل هزينه توليد بسيار پايين است.

وي افزود: ميانگين مصرف در استان گيلان ۱۳٫۷ مترمكعب مي باشد، ما بايد تلاش كنيم با آموزش و ترغيب مردم به مصرف درست و صرفه جويي، اين ميزان را كاهش و به الگوي مصرف كه ۱۱ مترمكعب است نزديك شويم؛ مشتركين محترم بايد اين را بدانند زماني كه ميزان مصرف از ۱۵ مترمكعب فراتر مي رود تعرفه آب بهايشان حدود ۳۰ هزار تومان و زماني كه مصرفشان ۲ برابر الگوي مصرف مي شود تعرفه آب بها تا ۱۱۳ هزار تومان افزايش مي يابد؛ شايان ذكر است مشتركيني كه زير ۵ مترمكعب آب مصرف مي كنند از پرداخت آب بها معاف بوده و هزينه اي پرداخت نمي كنند.

عليرضا غياثي؛ در پاسخ به سوال مجري در خصوص روشهاي مديريت مصرف و كاهش تنش آبي در فصل گرم و مسافرخيز سال؛ از مردم خواست براي مصارف غيرضروري مانند شستن حياط، خودرو، فرش، آبياري باغات و مزارع از آب شرب استفاده نكنند و در زمان مسواك زدن، وضو گرفتن، استحمام و شستشوي ظروف نكات صرفه جويي در مصرف آب را رعايت كنند.

وي، استفاده از وسايل كاهنده مصرف مانند شيرآلات پدالي، چشمي و الكترونيكي و فلاش تانك هاي با مخزن كوچك را در كاهش مصرف آب بسيار تاثيرگذار دانست و گفت: صرفه جويي در مصرف اين ماده حياتي وظيفه همگاني است و همه بايد براي حفظ منابع آبي تلاش كنيم.

غياثي متذكر شد: يكي از معضلات اصلي كه با آن مواجه هستيم استفاده از آب شرب سالم و بهداشتي در مصارف كشاورزي است كه اين امر باعث ۴ برابر شدن ميزان مصرف و همچنين خسارت به تاسيسات آبرساني شركت مي شود.

در ادامه، مجري برنامه در خصوص جمع آوري آبهاي سطحي از مديرعامل شركت آبفا سوال پرسيد؛ غياثي در اين خصوص توضيح داد كه متولي اين امر شهرداري مي باشد.

در پايان اين مصاحبه تلويزيوني؛ عليرضا غياثي از مردم عزيز خواست در صورت مواجه با هر نوع مشكل مربوط به آب يا فاضلاب با سامانه ۱۲۲ كه به طور ۲۴ ساعته در دسترس مشتركين نجيب گيلان مي باشد تماس و مشكل پيش آمده را ثبت كنند تا توسط همكاران آبفا پيگيري و مرتفع شود.