گیرا آنلاین_ در هفتمین جشنواره ملی معرفی ارقام گیاهی که با حضور وزیر جهاد کشاورزی، معاون وزیر و رئیس سازمان تات، معاون وزیر در امور زراعت، رؤسای مؤسسات تحقیقاتی و محققین در مؤسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال برگزار شد؛ از دکتر محمود قاسمنژاد عضو هیأت علمی گروه باغبانی دانشكده علومكشاورزی برای معرفی ارقام جدید کیوی، به عنوان برگزیده این جشنواره تجلیل شد.
گفتنی است در راستای اجرای سیاستهای کلان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برای ارتقای جایگاه صنعت کیوی در استان و کشور، برای اولین بار در کشور، در دانشگاه گیلان سه رقم جدید میوه کیوی با گوشت زرد و طعم جدید اصلاح و معرفی شد که از بین این سه رقم معرفی شده، دو رقم به اسامی طلوع و زرین در گروه رقمهای زودرس و رقم گیلدا جزء رقم میانرس طبقهبندی میشوند. از ويژگیهای مطلوب ميوه ارقام جديد كيوی، داشتن رنگ گوشت زرد و طلايی، طعم شيرين، رايحه مطلوب و ميزان حدود سه برابری ويتامين ث كيویهای سبز میباشد كه از اين لحاظ میتوانند نقش مهمی در سلامت فرد و جامعه داشته باشد. از نظر اقتصادی نيز به دليل زودرسی ميوه، اين ارقام را میتوان زودتر از رقم گوشت سبز هايوارد برداشت كرد و قبل از ورود ميوه توسط ديگر رقبا، به بازار بينالمللی صادر كرد. اين مزيت به همراه ويژگيهای مطلوب ميوه، میتواند برای صنعت كيوی ايران بسيار سودآور باشد. علاوه بر اين، تأثير تغييرات اقليمی بر روی ارقام جديد بسيار ناچيز بوده و اين ارقام میتوانند در شرايط نامطلوب اقليمی، توليد اقتصادی داشته باشند.