شنبه, ۳ آذر , ۱۴۰۳ | Saturday, 23 November , 2024
پ
  • شناسه : 24174
  • 09 فروردین 1402 - 23:51
  • ارسال توسط :
توصیه معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان به روزه داران؛

در ماه مبارک رمضان از برنامه غذایی صحیح پیروی کنید

در ماه مبارک رمضان از برنامه غذایی صحیح پیروی کنید
در ماه مبارک رمضان از برنامه غذایی صحیح پیروی کنید
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان با تاکید بر پیروی روزه داران از برنامه ی غذایی صحیح و سالم گفت: روزه داران در وعده سحری، غذاهای کم حجم و غنی از مواد مغذی و در وعده ی افطار، غذاهای سبک مصرف کنند.

وی تصریح کرد؛ در ماه مبارک رمضان، تامین انواع مختلفی از مواد غذایی به تناسب با یکدیگر و مقادیر کافی از مواد موردنیاز برای حفظ سلامت بدن و رعایت میانه‌روی و تعادل با محدودکردن غذاهای دارای چربی، کلسترول، قند، نمک زیاد و ترکیبات افزودنی توصیه می شود.
معاون بهداشتی دانشگاه با تاکید بر اینکه روزه‌داران در این ایام باید از تمام گروه‌های غذایی استفاده کنند، اظهار داشت ؛  مصرف نان و غلات، میوه‌ها، سبزی‌ها، گوشت و تخم مرغ، لبنیات، حبوبات و مغزها باید توسط روزه داران در این ماه مورد توجه قرار گیرد و وعده سحری و دو وعده افطار و شام نیز از وعده های اصلی روزه دار باشند.
 دکتر رضوانی با تاکید به استفاده روزه داران در وعده ی سحری از غذاهای کم حجم و غنی از مواد مغذی که کم نمک، کم چرب و کم شیرین می باشند ، گفت ؛  همچنین روزه داران  در وعده سحری می توانند از سبزیجاتی که آب بیشتری دارند و در طول روز از تشنگی  و کم آبی بدن جلوگیری می کنند مثل کاهو، خیار و گوجه فرنگی نیز استفاده کنند.
.
وی در ادامه  علت تشنگی ، خشکی دهان و گلو روزه داران را در طی روز ، مصرف نوشابه های گازدار، شربت ها وهمچنین،  چای خیلی شیرین و چای پررنگ ذکر کرد و افزود ؛ مصرف بیشتر از هشت لیوان آب آشامیدنی سالم و سایر مایعات طبیعی و سبزیجاتی که آب بیشتری دارند در فاصله افطار تا سحر بدن را از کم آبی در طول روزه داری ،حفظ می کند.
دکتر رضوانی پرهیز از پرخوری در وعده ی افطار را یادآور شد و افزود؛  از غذاهای سبک و در عین حال پر انرژی در افطار استفاده شود و مصرف یک لیوان آب گرم، چای کمرنگ و یا یک لیوان شیر گرم همراه با خرما یا عسل در شروع افطار و استفاده از غذاهای سبک مثل فرنی، شیربرنج، نان ، پنیر و سبزی که یکی از عادات خوب غذایی ایرانی در این ایام است می تواند ، شروع یک وعده ی افطار سالم باشد.

وی اظهار داشت ؛ انواع سوپ کم چرب، آش کم حبوبات و سبک، حلیم بــدون روغن هم غذای مناسبی برای افطار است و خوردن آش های غلیظ و چرب در وعده افطار توصیه نمی شود.

معاون بهداشتی دانشگاه همچنین محدودیت در مصرف بامیه و زولبیا را که دارای مقادیر زیادی قند و چربی، اسیدهای چرب اشباع و ترانس هستند مورد تاکید قرار داد و گفت؛ شام به عنوان یکی از وعده های غذایی مهم در روزه داری باید مورد توجه قرار گیرد و بهتر است افراد روزه دار، حدود یک ساعت پس از صرف یک افطار بسیار ساده و سبک، به خوردن شام که می تواند از گروه گوشت، مرغ یا ماهی، حبوبات، نان یا برنج، به شکل پلو و خورشت، کوکوها و کتلت کم روغن، خوراک هایی مختلف با نان سبوس دار همراه با سبزی و سالاد، ماست و یا دوغ باشد، اقدام کنند.

وی در خاتمه با بیان اینکه مصرف میوه و مایعات برای جبران کم آبی بدن و حفظ سلامت و ایمنی بدن پس از شام و تا پیش از خواب ضروری است، ابراز امیدواری کرد ؛ روزه داران با رعایت اصول صحیح تغذیه در ماه مبارک رمضان، در کنار آثار روحی و معنوی از اثرات جسمانی و بهداشتی روزه داری نیز ، بهره مند شوند.

برچسب ها

این مطلب بدون برچسب می باشد.

صدور پروانه های ساختمانی در رشت الکترونیکی شد 02 آذر 1403
در اقدامی تحول‌آفرین؛

صدور پروانه های ساختمانی در رشت الکترونیکی شد

با حضور شهردار رشت و رئیس کمییسون معماری و‌ شهرسازی شورای اسلامی شهر رشت،رئیس و اعضای هییت مدیره سازمان نظام مهندسی گیلان،آیین رونمایی از ارائه خدمات الکترونیک و واگذاری ثبت درخواست فرآیندهای گروه پروانه شهرداری رشت برگزار شد.

سرپرست جدید شرکت گاز گیلان منصوب شد 02 آذر 1403
اخبار گیلان

سرپرست جدید شرکت گاز گیلان منصوب شد

.

پیام رئیس شورای اسلامی شهر رشت به مناسبت فرا رسیدن هفته بسیج 02 آذر 1403
اخبار گیلان

پیام رئیس شورای اسلامی شهر رشت به مناسبت فرا رسیدن هفته بسیج

.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.