گیرا آنلاین– به گزارش روابط عمومی و امور رسانه حفاظت محیط زیست گیلان به نقل از ایرنا ، سفیر فنلاند در تهران تاکید کرد: روابط پایدار و پیشرفته بین ایران و فنلاند از اهداف روابط خارجی دو کشور است و ما به همکاریهای دوجانبه نه بصورت کوتاه مدت بلکه بلند مدت نگاه می کنیم.
کاری کاهیلوئوتو روز سه شنبه در جریان سفر به رشت در دیدار با مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان افزود: خروج من از تهران و حضوردر استانها امکان آشنایی با ظرفیتهای وسیع منطقه را فراهم میآورد؛ من پیغامرسان بین دو کشور هستم و گسترش ظرفیت ها و روابط بین دو کشور از اهداف من است.
وی اظهار داشت: انجام مسئولیت انتقال آنچه در گیلان موجود یا مورد نیاز است به طرف های مقابل فنلاند بر دوش من است و برای فنلاندی ها سفر به منطقه کاسپین و خزر بدلیل تشابهات بسیار، چون برخوردار بودن از دریا، جنگل و صنعت جنگلی تعجب برانگیز و شگفتآور است.
کاهیلوئوتو افزود: یکی از مواردی که می خواهم توجه شما را به آن جلب کنم بحث تفکیک پسماند و تبدیل به انرژی است؛ بخش صنایع مرتبط با پسماند در فنلاند بسیار فعال است و ورود فاضلاب به طبیعت در فنلاند معادل صفر است و این در حالی است که ۸۲ درصد فاضلاب در گیلان وارد طبیعت می شود.
وی بر آمادگی همکاری فنلاند در موضوع مدیریت پسماند در ایران و گیلان تاکید کرد و گفت: مساله بعدی بحث آب و مدیریت آب است که فنلاند در این حوزه از مدیریت دانش بنیان برخوردار می باشد که میتواند مبنای همکاری دوکشور باشد و از نظر ما این همکاری میتواند در ابعاد بلند مدت تعریف شود.
سفیر فنلاند در ایران افزود: ما آگاه هستیم که مجموعه دفتر توسعه سازمان ملل در بخش آب و مدیریت پسماند این منطقه فعال است، در عین حال انگیزه داریم از این طریق هم وارد شویم؛ همچنین می توانیم راهکارهای مان را به مجموعه دفتر توسعه سازمان ملل ارائه دهیم.
مدیر کل حفاظت محیط زیست گیلان نیز در این دیدار با اشاره به رابطه نزدیک به یک قرن بین دو کشور فنلاند و جمهوری اسلامی گفت: کشور فنلاند را بعنوان کشور دوستدار محیط زیست و پیشرو در انرژی های پاک و پایدار می شناسیم.
به گفته رضا زمانی، فنلاند در خصوص مدیریت آب و جنگل در فناوری های هوشمند پیشرو است و از همه مهمتر در موضوع آموزش میتواند همکاری خوبی با ان داشت.
وی در این دیدار گیلان را بعنوان یکی از کانونهای تمدن در کشور نامبرد و شهر رشت بزرگترین شهر شمال ایران است و نرخ بالای تحصیلات عالی و سهم بالای زنان در مشارکت اقتصادی قابل معرفی است که جلگه سفیدرود با بزرگترین رود شمال ایران در این استان قرار دارد.
مدیر کل حفاظت محیط زیست گیلان با اشاره به ظرفیت های شگرف گیلان در زمینه تنوع زیستی گفت: عدم مدیریت پسماند بزرگترین چالش استان های شمالی از جمله گیلان است و با توجه به اینکه جزو استان های گردشگر پذیر هستیم پسماند در اوج فصل سفر بسیار افزایش می یابد.
زمانی زمانی عدم مدیریت فاضلابهای خانگی ونیز عدم مدیریت صحیح پسماندو نیز معضلات زیست محیطی تالاب انزلی را از جمله چالشهای مهم محیط زیستی استان عنوان کرد و گفت: متاسفانه ۸۲ درصد فاضلاب خانگی وارد طبیعت می شود.
زمانی پیشنهاد داد :باتوجه به شرایط تالاب بین المللی انزلی زمینه خواهر خواندگی با یکی از تالاب های فنلاند فراهم شود،با توجه به اینکه هر سه سایت جنگل های هیرکانی گیلان که به ثبت جهانی رسیده در مناطق تحت مدیریت محیط زیست قرار دارد مایلیم از تجربیات ارزشمند فنلاند در مدیریت جنگل بهره بگیریم و همچنین انتقال تکنولوژی و نیروی متخصص مورد توجه قرار گیرد.
فنلاند با حدود ۵.۵ میلیون نفر جمعیت یکی از اعضای اتحادیه اروپاست که بین کشورهای عضو این اتحادیه وضعیت باثباتتری در اقتصاد دارد. بخش مهمی از اقتصاد فنلاند به صادرات وابسته است که شامل ماشینآلات و تجهیزات، مواد شیمیایی، آهنآلات، الوار، کاغذ و خمیر کاغذ میشود. این کشور همچنین از واردکنندگان مواد غذایی، نفت خام و فرآوردههای نفتی، تجهیزات حمل و نقل، پارچه و الیاف و برخی محصولات دیگر نیز هست.
این کشور از نظر پوشش گیاهی به دلیل پوشانده بودن سهچهارم مساحتش با جنگل شباهتی تقریبی به استان های شمالی ایران دارد.
گیلان در یازدهم خردادماه نیز میزبان کازو توشی آیکاوا سفیر کشور ژاپن در ایران بود و وی در این سفر تاکید کرد: تنوع زیست محیطی تالاب انزلی نه تنها برای ژاپن و ایران بلکه برای مردم جهان بسیار ارزشمند است و باید از آن حفاظت کنیم.