گیرا آنلاین_رئیس شورای اسلامی شهر رشت گفت: می توانیم با استفاده از فضای اطاقک تعدادی از اتوبوس ها که قابلیت تعمیر و بازسازی ندارند ، به منظور ایجاد کتابخانه های اتوبوسی با هدف افزایش سرانه کتابخوانی در محلات کم برخوردار رشت استفاده کنیم.
محمد حسین واثق کارگرنیا در جلسه کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورا در ساختمان جلسات شورای شهر رشت با تبریک پیشاپیش هفته کتاب و کتابخوانی اظهار کرد: باید برای افزایش سرانه کتابخوانی در رشت تلاش کنیم.
وی با بیان اینکه اولین کتابخانه عمومی در کشور، در رشت راه اندازی شد افزود: متاسفانه بسیاری از داشته های رشت که در گذشته های نه چندان دور به عنوان شهر اولین ها در کشور مطرح بود به فراموشی سپرده شده است و در شرایط فعلی برای راه اندازی کتابخانه مرکزی رشت در جا می زنیم.
رئیس شورای اسلامی شهر رشت به کتابخانه های سطح رشت اشاره کرد و گفت: در سطح رشت فقط چهار باب کتابخانه وجود دارد که یکی از آنها نيز مشكلاتي دارد و این وضعیت برای شهری همچون رشت با آن سبقه فرهنگی اصلا مناسب نیست و ان شاا با بیدار شدن برخی از مسئولین از خواب غفلت بار دیگر رشت به جایگاه اولش بازگردد.
کارگرنیا با تاکید به نقش تمامی دستگاه ها به منظور تقویت و توسعه فرهنگ کتابخوانی افزود: بنده معتقدم برای این حوزه باید از هیچ تلاشی دریغ نکرد و حتی باید برخی از دستگاه های خدماتی هزینه های انشعابات خودشان را به این مجموعه تخفیف داده و یا کاملا ببخشند.
وی با انتقاد از عدم پیگیری صدور مجوز احداث بنا برای کتابخانه مرکزی رشت توسط مجري پروژه گفت: شورا و شهرداری رشت نیز قصد دارد در حد توان به احداث این کتابخانه در رشت کمک کند و علیرغم تمامی انتقاداتی که به عدم پیگیري مجري پروژه پیرامون عدم دريافت مجوز احداث این بنا وجود دارد اما به شهردار رشت و معاون عمرانی تاکید می کنیم تا مجوز حفاری براي دریافت انشعاب گاز را برای این پروژه صادر کند.
کارگرنیا با ابراز تاسف از اجرای این پروژه فرهنگی بدون مجوز قانونی بیان کرد: وقتی یک دستگاه دولتي برای اجرای یک پروژه فرهنگی از راه غیرقانونی و تخلف ورود می کند ، از دیگران چه انتظاری می توانیم داشته باشیم؟؟
وی به ۲۴ آبان مصادف با روز کتاب و کتابخوانی اشاره کرد و گفت: همه ساله در اسفند ماه شاهد گرامیداشت روز درختکاری با کاشت نهال در سطح کشور هستیم و پیشنهاد می کنم در ۲۴ آبان نیز فرهنگ( اهدای یک کتاب توسط شهروند) به نهاد کتابخانه ها را نهادینه کنیم تا با این اقدام برخی از کتب که شاید مازاد نیاز است و دیگران به دنبال مطالعه آن هستند به سهولت در دسترس دیگر شهروندان نیز قرار بگیرد.
رئیس شورای اسلامی شهر رشت با اشاره به وجود تعدادي اتوبوس که قابلیت تعمیر و بازسازی را ندارند تصریح کرد: پیشنهاد مي كنم از اتوبوس هایی که قابلیت تعمیر و بازسازی را ندارند اما اطاقک های آنان تمیز بوده و با یک رنگ آمیزی و اندکی فضا سازی قابلیت تبدیل به کتابخانه را دارند به عنوان کتابخانه ثابت اتوبوسی در سطح محلات خصوصاً محلات حاشیه ای و كم برخوردار رشت استفاده شود تا با این اقدام گام کوچکی در افزایش سرانه مطالعه در رشت برداریم .