ایام دریافت کمک هزینه بارداری از سوی تامین اجتماعی در زمره سوابق بیمه ای محسوب می گردد
ایام دریافت کمک هزینه بارداری از سوی تامین اجتماعی در زمره سوابق بیمه ای محسوب می گردد
در راستای خط مشی اطلاع رسانی و آگاهی بخشی به بیمه شدگان و آشنایی با حقوق خود و قوانین سازمان تامین اجتماعی ، شرایط ، مدت دریافت و میزان کمک هزینه ایام بارداری تشریح گردید .

گیرا آنلاین– به گزارش روابط عمومی و امور فرهنگی اداره کل تامین اجتماعی استان گیلان ، بیمه شدگان زن تحت پوشش تامین اجتماعی به هنگام بارداری نیز همانند ایام بیماری از حمایت های این سازمان برخوردار هستند .

کمک هزینه بارداری به عنوان یکی از حمایت های موضوع قانون تامین اجتماعی به بیمه شدگان زن در ایام بارداری پرداخت می شود . بر این اساس سازمان تامین اجتماعی علاوه بر ارائه خدمات پزشکی و تشخیصی به بیمه شدگان زن در ایام بارداری ، برای جبران کاهش و یا قطع درآمد در هنگام مرخصی زایمان ، کمک هزینه بارداری نیز به آنها پرداخت می کند .

کمک هزینه بارداری در واقع نوعی غرامت دستمزد است و بانوان بیمه شده اصلی ( اجباری ) مشمول قانون تامین اجتماعی که واجد شرایط لازم باشند در دوران استراحت ایام بارداری از تامین اجتماعی این غرامت دستمزد را دریافت میکنند .

بر اساس ماده ۶۷ قانون تامین اجتماعی کمک هزینه بارداری در صورتی به زنان بیمه شده پرداخت میشود که ظرف یکسال قبل از زایمان حق بیمه دو ماه را پرداخت کرده ، در مدت استراحت ایام بارداری به کار اشتغال نداشته و از کارفرما دستمزد و حقوق دریافت نکرده باشند .

بیمه‌شدگان زن با ارائه گواهی ولادت و شناسنامه نوزاد و مادر می‌توانند درصورت عدم اشتغال بکار حسب ضوابط قانونی از غرامت دستمزد ایام بارداری و مرخصی زایمان بهره‌مند گردند.

میزان کمک هزینه بارداری، معادل دو سوم آخرین مزد یا حقوق بیمه‌شده با در نظر گرفتن روزهای استراحت است که بدون کسر ۳ روز اول پرداخت می‌شود. نحوه محاسبه آخرین مزد یا حقوق بیمه‌شده به این ترتیب است که کل مبالغ مشمول کسر حق‌بیمه که بیمه‌شده در آخرین ۹۰ روز قبل از استراحت دریافت کرده است، با هم جمع می شود و بر تعداد روزهای کارکرد بیمه‌شده در این مدت تقسیم می‌شود.
کمک هزینه بارداری از اولین روز شروع استراحت ، محاسبه و پرداخت می‌شود. مدت مرخصی زایمان برای مادرانی که فرزاندانشان را از شیر خود تغذیه می‌کنند، ۹ ماه است که ۳ ماه آن می‌بایست بعد از دوران زایمان باشد.
براساس مصوبه هیات وزیران مورخ ۱۴۰۰/۲/۲۶ به شماره ۱۹۷۲۶ مدت استراحت دوران بارداری، زایمان و شیردهی از ۶ ماه به ۹ ماه افزایش یافته است. مدت مرخصی زایمان برای وضع حمل‌های دوقلو ۹ ماه و برای زایمان‌های سه‌ قلو یا بیشتر یکسال خواهد بود.
چنانچه بیمه‌شده زن در طول دوره بارداری به عوارضی دچار شود که سلامتی مادر و فرزند را تهدید نماید و طبق نظر پزشک معالج و تائید شورای پزشکی سازمان نیازبه استراحت پزشکی داشته باشد. غرامت دستمزد این ایام پرداخت خواهد شد.
مدارک لازم برای دریافت کمک هزینه بارداری و غرامت دستمزد ایام بیماری عبارتند از تأیید مراجع پزشکی ذیربط ( حسب مورد )، گواهی پزشک معالج ،

شایان ذکر است مدت دریافت غرامت دستمزد ایام بارداری، جزو سوابق بیمه‌ای بیمه‌شدگان زن محسوب می‌شود.