گیرا آنلاین– به گزارش ایثار گیلان سرهنگ عباس بایرامی، رئیس سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس در آیین رونمایی کتاب «زینبهای خط مقدم» که در سالن اجتماعات پژوهشکده گیلان شناسی دانشگاه گیلان برگزار شد، با بیان اینکه ۹ درصد کتاب های حوزه نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سال گذشته به کتاب های دفاع مقدس اختصاص دارد، اظهار کرد: همانگونه که رهبر معظم انقلاب فرمودند، دفاع مقدس یک گنجینه است.
وی با تاکید بر لزوم استخراج زوایای مختلف گنج دفاع مقدس، افزود: استان گیلان ۹۷ هزار رزمنده، ۸۰۰۰ شهید، ۲۲ هزار جانبار و ۲۷۰۰ آزاده دوران دفاع مقدس دارد که هر کدام یک سوژه بی بدیل محسوب می شود.
رئیس سازمان ادبیات دفاع مقدس بنیاد حفظ آثار، نسل های آینده را نیازمند فرهنگ ایثار و شهادت دانست و عنوان کرد: اگر می خواهیم نسلی مقاوم، استوار و پابرجا با رویکرد اقتدار و استقلال نظام اسلامی داشته باشیم، تکیه گاهی مطمئن تر مانند دفاع مقدس وجود ندارد.
بایرامی، سردار سلیمانی را نمونه بارز مکتب دفاع مقدس دانست و اضافه کرد: رشادت های سردار سلیمانی در جبهه مقاومت حاصل کار بزرگی بود که در هشت سال دفاع مقدس انجام داد، لذا دفاع مقدس یک ثروت ملی است و همه ایرانیان برای پاسداشت این ثروت باید تلاش کنند.
وی خواستار ثبت خاطرات اسناد دفاع مقدس در قالب های شعر و ادبیات پایداری شد و بیان کرد: نقشآفرینی زنان در دوران دفاع مقدس یک سوژه ناب است که نیاز به واکاوی دارد. استان گیلان ۳۴۰ زن رزمنده دارد که نسبت به جمعیت آن روز گیلان، بی نظیر و مایه افتخار است.
بایرامی از دانشگاهیان و حوزویان خواست وارد عرصه ادبیات پایداری و تاریخ شفاهی شوند و گفت: فرهیختگان اهل قلم باید به بررسی زوایای مختلف علمی و فرهنگی و اعتقادی و ژئوپلیتیک دفاع مقدس بپردازند و یک یادگاری خوب برای آیندگان بر جا بگذارند.
وی کتاب را بهترین مرجع برای مانایی فرهنگ دفاع مقدس دانست و متذکر شد: در سالی که از سوی مقام معظم رهبری «جهش تولید» نام گرفته، باید شاهد جهش در تالیف، چاپ و نشر کتاب های دفاع مقدس باشیم.