Friday, 12 August , 2022
افزونه جلالی را نصب کنید. - 15 محرم 1444
شناسه خبر : 18214
  پرینتخانه » یادداشت تاریخ انتشار : 24 خرداد 1401 - 17:13 | | ارسال توسط :
اخبار گیلان:

سم‌پاشی هدفمند، برگزاری کلاس‌های ترویجی و آموزشی به منظور پیشگیری از تب کریمه وکنگو

در گیلان  تعداد۲۷ کارگاه بسته بندی فرآورده های خام دامی فعال و۳ کشتارگاه صنعتی دام وجود دارد.
سم‌پاشی هدفمند، برگزاری کلاس‌های ترویجی و آموزشی به منظور پیشگیری از تب کریمه وکنگو

گیرا آنلاین_نوشین میربلوک_مدیر کل دامپزشکی گیلان گفت : درکنار سم‌پاشی هدفمند؛ برگزاری کلاس‌های ترویجی و آموزشی ویژه افراد در معرض خطر آلودگی بخصوص دامداران و افرادی که در کشتارگاه ها کار می‌کنند و تشدید نظارت بهداشتی برمراکز عرضه فرآورده های خام دامی و نهگداری لاشه ها در سردخانه به مدت ۲۴ ساعت ،نیز از اقدامات دامپزشکی استان در خصوص پیشگیری ازاین بیماری است.

سهراب عاقبتی مدیر کل اداره دامپزشکی گیلان درباره پیشگیری از تب کریمه  وکنگو مطرح کرد: بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو ازجمله بیماری‌های  ویروسی ومشترک بین انسان  و دام به شمار می‌رود که ازطریق له کردن کنه بادست برهنه و بدون پوشش و همچنین گزیده شدن انسان توسط کنه آلوده ازدام به انسان منتقل شده وباایجاد علایم تب بالا وخونریزی در سرتاسر بدن می‌تواند باعث مرگ فرد بیمار شود.

وی  گفت : این بیماری از  انسان بیمار به انسان سالم نیز قابل انتقال بوده و افراد در معرض خطر بیماری ، دامداران،سلاخان کشتارگاه ،قصابان وسایر رده های دامپزشکی ،پرستاران و پزشکان می‌باشند.

عاقبتی ادامه داد: همچنین باتوجه به وجود عامل بیماری زا در ترشحات دام‌ بیمار درصورت ذبح غیرمجاز دام های آلوده ولمس گوشت دام تازه ذبح شده ،احتمال ابتلای مصرف کنندگان نیز وجود دارد.

مدیر کل دامپزشکی گیلان با بیان اینکه یکی از مهمترین روش های پیشگیری ازاین بیماری ،سمپاشی دام ها ،جایگاه ها و اماکن عمومی دامها است ،افزود: دراین راستا عملیات سمپاشی رایگان بدن دام ها و جایگاه ها نگهداری دامها بصورت هدفمند در روستاها انجام میشود.

وی گفت : درکنار سم‌پاشی هدفمند؛ برگزاری کلاسهای ترویجی و آموزشی ویژه افراد در معرض خطر آلودگی بخصوص دامداران و افرادی که در کشتارگاه ها کار میکنند و تشدید نظارت بهداشتی برمراکز عرضه فرآورده های خام دامی  و نهگداری لاشه ها در سردخانه به مدت ۲۴ ساعت ،نیز از اقدامات دامپزشکی استان در خصوص پیشگیری ازاین بیماری است.

عاقبتی  خاطر نشان کرد: نظارت بهداشتی بر فرآورده های خام دامی از طریق بازدید های سرزده وادواری از مراکز تحت پوشش صورت میگیرد و درصورت مشاهده هرگونه تخلفات بهداشتی ازطرف متصدی کارگاه ،پرونده تخلف  صورت گرفته به مراجع قانونی ارجاع میگردد.

وی افزود:در گیلان  تعداد۲۷ کارگاه بسته بندی فرآورده های خام دامی فعال و۳ کشتارگاه صنعتی دام وجود دارد.

 مدیر کل دامپزشکی استان گیلان  تشریح کرد:هرسال مطابق دستور العملهای سازمان دامپزشکی  کشور به منظور پیشگیری و کنترل بیماری های واگیر دامی مشترک با انسان ، عملیات مایه کوبی ،پایش ومراقبت بیماری های دامی نیز انجام میشود.

وی گفت :از ابتدای سال جاری تاکنون عملیات مایه کوبی علیه بیماری های واگیر دامی نظیر: طاعون نشخوارکنندگان کوچک ،تب برفکی ،لمپی اسکین و همچنین بیماری های مشترک با انسان مثل بروسلوز،هاری و شاربن نیز  اجرایی شده است.

برچسب ها

این مطلب بدون برچسب می باشد.

به اشتراک بگذارید
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.