با افزایش امکان شناسایی بیماران مبتلا به کرونا،نرخ مرگ و میر ناشی از آن کاهش یافت
با افزایش امکان شناسایی بیماران مبتلا به کرونا،نرخ مرگ و میر ناشی از آن کاهش یافت
با افزایش امکان شناسایی بیماران مبتلا به کرونا، تعداد مبتلایان روزانه به اعداد واقعی­ نزدیک­تر و از اینرو نرخ مرگ و میر کرونا نیز که در ابتدای هفته ، بالای ۱۲ درصد بود، اکنون به زیر ۷ درصد رسیده است.

بر اساس آمارهای رسمی وزارت بهداشت، برای دومین روز متوالی تعداد مبتلایان روزانه رکورد جدیدی را به ثبت رساند. روز گذشته تعداد مبتلایان ۱۴۱۱ تن گزارش شد که بیشترین تعداد افراد شناسایی شده در یک روز محسوب می‌­شد، امروز این رکورد ارتقا یافت. به نظر با افزایش تعداد کیت‌­های تشخیصی، امکان شناسایی افراد بیشتری در هر روز فراهم شده است. تعداد مبتلایان گزارش شده در ۲۴ ساعت گذشته ۱۷۶۲ مورد مورد بوده است. همچنین تعداد جان­باختگان نیز با کاهش نسبت به روز گذشتته ۱۲۲ تن اعلام شد. بر این اساس نسبت تعداد فوتی‌­ها به مبتلایان در طول ۲۴ ساعت گذشته به ۶٫۹ درصد رسید؛ در حالیکه این عدد طی روزهای گذشته تا ۱۴٫۵ درصد نیز بالا رفته بود.

مجموع تعداد مبتلایان نیز اکنون به ۲۴ هزار و ۸۱۱ تن رسیده و مجموع تعداد قربانیان ۱۹۳۴ عدد گزارش شده است. نسبت تعداد فوتی­ها به مبتلایان که در ۱۶ روز متوالی در مسیر افزایشی حرکت کرد و از ۲٫۵ درصد به ۷٫۹ درصد در روز گذشته رسید، امروز کاهشی شد و عدد ۷٫۸ درصد را ثبت کرد. انتظار بر این است با افزایش تعداد مبتلایان شناسایی شده در روزهای آتی، این مسیر کاهشی ادامه یابد.

آخرین وضعیت در استان‌ها

وزارت بهداشت از روز گذشته تصمیم گرفت تا آمار مبتلایان به تفکیک استان­‌ها را اعلام نکند. اما در گزارش کمیته اپیدمیولوژی کووید ۱۹ این وزارتخانه، داده‌­هایی از وضعیت استان­‌ها در دسترس است. البته این داده‌­ها که امروز منتشر شده، تا چهارم فروردین به­‌روز رسانی شده است. در توزیع افراد مبتلا در هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت، همچنان استان‌­های سمنان و قم با ثبت بیش از ۷۵ نفر وخیم‌­ترین وضعیت را دارند. پس از این ۲ استان، استان‌های یزد، مازندران، قزوین و مرکزی با ثبت بیش از ۵۰ نفر، در مرتبه بعدی قرار می‌گیرند. در استان‌های تهران، البرز، گیلان، زنجان، لرستان، ایلام و اصفهان بین ۲۵ تا ۵۰ نفر در هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت، مبتلا به کووید ۱۹ شده­‌اند. اما آمار دیگری که برای اولین بار توسط وزارت بهداشت اعلام شده، توزیع بیماران مشکوک بستری در هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت است که از این حیث، استان‌­های یزد، مازندران و گلستان قرمزترین اوضاع را دارند. در این ۳ استان، از هر ۱۰۰ هزار نفر، ۷۵ نفر مشکوک به بیماری کرونا در بیمارستان بستری هستند. از اینرو اوضاع استان یزد را می‌توان حاد توصیف کرد که هم در بین بیماران قطعی و هم در بین بیماران مشکوک، دارای تعدد افراد است. استان‌­های اصفهان، سمنان، تهران، ایلام و بوشهر نیز دارای وضعیت خطرناکی از نظر بیماران مشکوک هستند. البته وزارت بهداشت در این گزارش اشاره کرده که استان‌­هایی که موارد بیشتری از بیماران مشکوک یا قطعی را شناسایی کرده‌اند، لزوما به معنی خطر بیشتر بیماری در آن استان‌ها نیست و شناسایی بیشتر بیماران می‌تواند متاثر از حساسیت نظام مراقبت و درمان آن استان هم باشد.